ROMOWIE - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 30 sty 2014, 17:35

..czy komuś udało się nakłonić Romkę do złożenia pozwu ustalenie ojcostwa, alimenty?..
~greentea

Napisano: 30 sty 2014, 18:17

Aż prosi sie o komentarz ale w dobie poprawności politycznej i obowiązkowej wrażliwości społecznej nie napisze. ;) Syzyf to miał lekka robotę...
~Adamsky

Napisano: 30 sty 2014, 19:05

Adamsky..a tak liczyłam ma Twój komentarz;))
~greentea

Napisano: 30 sty 2014, 19:55

ale którego ojca
~ja

Napisano: 30 sty 2014, 20:16

temat tabu..strach podjąć decyzję o odmowie..proszę o komentarze..
~greentea

Napisano: 30 sty 2014, 20:38

To właśnie jest patologia systemu i politycznej poprawności - z każda inna osoba krótka piłka - wykorzystanie własnych środków i możliwości albo odmowa. A tu obawa oskarżenia o rasizm na 100% murowana...
~Adamsky

Napisano: 30 sty 2014, 21:14

Adamsky..czyli nie ma wyjscia?..głowie sie nad tym problemem od paru lat..moje odmowy napotykały opór ze strony osób decyzyjnych..
~greentea

Napisano: 30 sty 2014, 21:37

Jest wyjście. Traktować obywateli jak obywateli, bez uprzedzeń i bez taryfy ulgowej. Stosowanie podwójnych standardów osobnych dla ludzi akceptujących normy społeczne i przepisy prawa i osobne dla jakichkolwiek niezasymilowanych mniejszości to dyskryminacja... Tych pierwszych.
Poza tym takie traktowanie sprzyja utrwaleniu postawy roszczeniowej i braku jakiejkolwiek motywacji do zmiany i asymilacji. Kontrakt socjalny i czarno na białym co ma zrobić i co z tego będzie mieć a co straci.
~Adamsky

Napisano: 31 sty 2014, 20:50

powiem tak..propozycje kontraktu przerabiałam i nic z tego nie wyszło, gdyż kierownik nie chciał go podpisać..mam traktować ulgowo i już..bez dyskusji..
~greentea

Napisano: 31 sty 2014, 21:29

Kontrakt, wywiad, telefon włączony na nagrywanie, rozmowa z kierownikiem, prasa prawicowa, PiP, MPiPS. ;)
Polecam tez w ramach kompetencji \"współpraca ze środowiskiem lokalnym\" kontakt z jakaś romska organizacja z okolicy.
Na wki masz listę takich instytucji.na tu lektura do poduszki:
https://www2.mswia.gov.pl/download.php?s=4&id=2
~Adamsky

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x