kurcze to źle robię, bo jak mi odesłali wniosek i dokumenty to przyznałam na podstawie tamtego wniosku...inga3 pisze:Na tamten wniosek ROPS wydał decyzję, więc osoba powinna złożyć nowy wniosek i wtedy nowa decyzja. Przynajmniej ja tak robię
no ale przecież nie wiesz jak ROPS ustali koordynację i od kiedy Ty będziesz organem właściwym, przyznajesz od miesiąca złożenia nowego wniosku?inga3 pisze:Na tamten wniosek ROPS wydał decyzję, więc osoba powinna złożyć nowy wniosek i wtedy nowa decyzja. Przynajmniej ja tak robię
I bardzo dobrze zrobiłaściekawa500 pisze:kurcze to źle robię, bo jak mi odesłali wniosek i dokumenty to przyznałam na podstawie tamtego wniosku...inga3 pisze:Na tamten wniosek ROPS wydał decyzję, więc osoba powinna złożyć nowy wniosek i wtedy nowa decyzja. Przynajmniej ja tak robię
Akta odesłali wraz ze swoją decyzjąklopmann pisze:Przecież wniosek jest jeden i obowiązuje na cały okres od 1.04.2016-30.09.2017. Nie ma potrzeby składać nowego wniosku. Zadzwoń do rops i zapytaj kiedy odeślą akta sprawy! I wtedy wydajesz decyzję od dnia kiedy nie mają zastosowania przepisy o koordynacji
jak nie wiem skoro jest decyzja z ROPS i pisze od kiedy do kiedy jest koordynacja. Z drugiej strony z reguły następuje utrata dochodu skoro nie ma dalej koordynacji. Nie wiem, może źle robię ale wydaje mi się, że do jednego wniosku może być tylko jedna decyzja przyznająca.rysia pisze:no ale przecież nie wiesz jak ROPS ustali koordynację i od kiedy Ty będziesz organem właściwym, przyznajesz od miesiąca złożenia nowego wniosku?inga3 pisze:Na tamten wniosek ROPS wydał decyzję, więc osoba powinna złożyć nowy wniosek i wtedy nowa decyzja. Przynajmniej ja tak robię
ciekawa500 pisze:Mam pytanie odnośnie Ropsu. Rops wydał decyzje do końca lipca a od sierpnia my organ właściwy bo Pan już nie pracuje za granica. Teraz żeby wydać decyzje Pan musi złożyć nowy wniosek czy przyznaje na podstawia dokumentów złożonych w kwietniu?