Rops, powrót do kraju w trakcie okresu zasilkowego - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 10 sty 2018, 21:04

Witam, mam następującą sytuację: wniosek na drugie dziecko złożony w sierpniu, wysłany do rops bo mąż w Norwegii, dziś przychodzi wnioskodawczyni ze świadectwem pracy męża i oświadcza ze od stycznia przebywa w Polsce, decyzji dot.drugiego dziecka jeszcze rops mi nie przesłał. I teraz pytanie czy mogę przyjąć od niej wniosek na pierwsze dziecko i wydać decyzję, a jego świadectwo pracy i oświadczenie ze juz przebywa w polsce wysłać do rops i czekać aż odesla mi wniosek na drugie dziecko i napiszą ze od stycznia koordynacja nie zachodzi? Nie mogę przyjąć kolejnego wniosku na drugie dziecko teraz, skoro wniosek juz został złożony i jest w rops. Proszę o radę :)
anna1988
Praktykant
Od: 05 maja 2017, 13:59
Zajmuję się: Św/fa/śr

Napisano: 10 sty 2018, 23:35

nie masz wyjścia - jaki by ten wniosek nie był każdy musi być przyjęty :lol:

jak składają wniosek tym razem na pierwsze dziecko (tym razem zaznaczając że wszyscy przebywają w Polsce) wg mnie mając niezbędne dokumenty i po spełnieniu wymogów wynikających z ustawy można wydać decyzję w kwestii pierwszego dziecka

a reszta odnośnie drugiego dziecka - tak jak piszesz (w końcu rozpatrzą do dnia koordynacji i wypłacisz z wyrównaniem)
Małopolska/OPS/Sygnity
Ragnar
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 22:32
Zajmuję się: ŚW

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x