wszczęcie postępowania -uchylenie i co po kolei-?? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 11 sty 2018, 10:12

Pokręciło mi się totalnie.Klient zgłosił w stycz 2018 uzyskanie dochodu w paźdz 2017. przedstawił dochód za list.2017 przeliczenie od grudnia 17 i przekroczenie . za grudzień nienależnie pobrane. Z 02.01 zrobiłam wszczęcie postępowania, i potem decyzja o uchyleniu św od 01.18. Decyzja z dn. 12.01.Międzyczasie 11.01., klient dostarczył świadectwo pracy z tej pracy i złożył kolejny wniosek zaznaczajac utratę pracy w grudniu. Zgłupiałam . Zrobiłam uchylenie decyzją z dn 12 stycz. a teraz zarejestrowałam nowy wniosek i rozpatruję wydając nową decyzję nowy numer przyznając od 01.2018. czy to poprawnie. Swoją drogą po decyzji uchylającej po 14 dniach wszczynam postępowanie o nienależnie pobranych i po 7 dniach wydaję decyzję o zwrocie np św za grudzień 17. Proszę rozwiać moje wątpliwości. A jakby klient dostarczył te świadectwo pracy w terminie tych 7 dni co podałam na wszczęciu. Czy w tedy uchylam decyzję? czy tylko zajmuję się nienależnie pobranym św za grudzień
grosiki
Referent
Od: 10 maja 2017, 10:27
Zajmuję się: św

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x