ROPS stwierdzenie nieważności - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 18 gru 2013, 12:36

Czy stwierdzacie nieważność decyzji na potrzeby ROPSu, jeśli jest postanowienie o koordynacji? Szczerze nie jesteśmy pewni, czy to my jesteśmy organem właściwym do tego, tym bardziej, że to jest nieekonomiczne, bezsensowne przekazywanie dokumentów między organami. Kiedyś wysyłali sami do SKO a teraz chcą, żebyśmy my to robili....
~Marjola

Napisano: 18 gru 2013, 13:01

tak robie to non stop
~Tyska

Napisano: 18 gru 2013, 13:06

Tyska bo z Tychów?
~Elmer

Napisano: 18 gru 2013, 13:10

jeżeli decyzja była wydana w trakcie koordynacji, wysyłasz do SKO o stwierdzenie nieważności, a jeżeli była wydana przed - sama uchylasz od dnia wystąpienia koordynacji
~obe

Napisano: 18 gru 2013, 15:18

a dlaczego my mamy występować do SKO skoro i tak kwity wysyłamy do ROPSu. Zastanowił się ktoś nad tym, że może to ROPS powinien robić a nie my?
~Marjola

Napisano: 18 gru 2013, 15:47

w trakcie koordynacji nie jesteśmy organem właściwym do rozpatrywania wniosku i wydania decyzji,zatem nasza decyzja jest nie ważna i SKO musi stwierdzić jej nieważność.
~obe

Napisano: 18 gru 2013, 16:06

dlatego my, że my wystawiliśmy decyzję..
ja ostatnio nie wysyłam. U nas sprawy w sko leżą ok. roku, więc pokusiłam się na uchylanie..
ss
Starszy referent
Od: 06 sty 2010, 9:43
Zajmuję się:

Napisano: 18 gru 2013, 16:20

moje sko gdy zadzwoniłam do nich w tej sprawie powiedziało że oni tym się nie zajmują sami sobie uchylajmy, zapytałam ROPS-u co na to ich nie obchodzi kto aby uchylic i już no i tak sobie sama uchylam i już gdzie kraj tam zwyczaj
~werka

Napisano: 19 gru 2013, 10:25

art. 23a ust 5 ..........
~elvis

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x