rops wniosek bez rozpatrzenia

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
nowaaa

rops wniosek bez rozpatrzenia

Post autor: nowaaa »

Niech ktoś pomoże
Państwo mieszkają za granicą całą rodziną dokumenty poszły do ROPS, dostaliśmy odpowiedź do rozpatrzenia przez ośrodek ponieważ nie zachodzi koordynacja; ma ktoś może wzór takiej decyzji odmownej
BŁAGAM O POMOC
nowaaa

Re: rops wniosek bez rozpatrzenia

dodam że chodzi o 500+
kkk21

Post autor: kkk21 »

Mam taka samą sytuację i jestem w trakcie realizacji jak skończę wyślę pozdrawiam
Gość

Post autor: Gość »

wielkie dzięki :D
proszę jeszcze podpowiedzieć co z decyzją jeżeli pani podała adres zamieszkania w Hiszpanii? gdzie ją wysłać a może nie wysyłać? :idea:
kkk21

Post autor: kkk21 »

Trzeba ją wysłać.Ja też wysyłam za granice.Przyślij mi maila jak bede miała zrobioną to ci prześle.
Awatar użytkownika
voodoo
Inspektor
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: voodoo »

viewtopic.php?f=61&t=207230244

Polecam poczytać i dać negata.
nowaaa

mail [email protected]
/mail podany bez odstępów /

z góry dziękuję
pozdrawiam
kosmopatka
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kosmopatka »

może coś takiego:

Zgodnie z art. 1 ust. 3 Ustawy z dnia 11 lutego 2016 r. o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci (Dz. U. poz. 195) prawo do świadczenia wychowawczego przysługuje obywatelom polskim, jeżeli zamieszkują na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej przez okres, w jakim mają otrzymywać świadczenie wychowawcze. Z wniosku złożonego przez Pana ... wynika, iż przebywa Pan wraz z rodziną poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej. W tych okolicznościach organ odmówił przyznania świadczenia wychowawczego na dziecko ....
ODPOWIEDZ