Niech ktoś pomoże
Państwo mieszkają za granicą całą rodziną dokumenty poszły do ROPS, dostaliśmy odpowiedź do rozpatrzenia przez ośrodek ponieważ nie zachodzi koordynacja; ma ktoś może wzór takiej decyzji odmownej
BŁAGAM O POMOC
rops wniosek bez rozpatrzenia
Re: rops wniosek bez rozpatrzenia
Mam taka samą sytuację i jestem w trakcie realizacji jak skończę wyślę pozdrawiam
wielkie dzięki
proszę jeszcze podpowiedzieć co z decyzją jeżeli pani podała adres zamieszkania w Hiszpanii? gdzie ją wysłać a może nie wysyłać?

proszę jeszcze podpowiedzieć co z decyzją jeżeli pani podała adres zamieszkania w Hiszpanii? gdzie ją wysłać a może nie wysyłać?

Trzeba ją wysłać.Ja też wysyłam za granice.Przyślij mi maila jak bede miała zrobioną to ci prześle.
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
może coś takiego:
Zgodnie z art. 1 ust. 3 Ustawy z dnia 11 lutego 2016 r. o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci (Dz. U. poz. 195) prawo do świadczenia wychowawczego przysługuje obywatelom polskim, jeżeli zamieszkują na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej przez okres, w jakim mają otrzymywać świadczenie wychowawcze. Z wniosku złożonego przez Pana ... wynika, iż przebywa Pan wraz z rodziną poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej. W tych okolicznościach organ odmówił przyznania świadczenia wychowawczego na dziecko ....
Zgodnie z art. 1 ust. 3 Ustawy z dnia 11 lutego 2016 r. o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci (Dz. U. poz. 195) prawo do świadczenia wychowawczego przysługuje obywatelom polskim, jeżeli zamieszkują na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej przez okres, w jakim mają otrzymywać świadczenie wychowawcze. Z wniosku złożonego przez Pana ... wynika, iż przebywa Pan wraz z rodziną poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej. W tych okolicznościach organ odmówił przyznania świadczenia wychowawczego na dziecko ....
Oprócz rops wniosek bez rozpatrzenia - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
stypendium socjalne
wychowawczy
Pit-8C pytanie
rozłożenie na raty
lista wypłat pomocy
Podział dzieci między rodzicami w dwóch gminach :(
dziecko z ośrodka wych. przyjechało na święta
przekroczenie
dochody przy składaniu wniosku
np
Decyzja zmiana nazwiska wnioskodawcy
Decyzja z ROPS proszę o pomoc