rops, zwrot u nas jak zrobić decyzję

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
osa
Stażysta
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

rops, zwrot u nas jak zrobić decyzję

Post autor: osa »

pani pobierała rodzinne i pobiera nadal, podczas składania wniosku na nowy okres wyszło że mąż od maja 2016 pracował zagranicą niby do 17.09.2016 wysłałam od października już był zarejestrowany w polsce w PUP, od listopada dalej pobiera rodzinne, wysłałm do rops napisali że we wrześniu 2016 zachodzi koordynacja, uchylę im za IX.2016 decyzję ale muszę za IX policzyć dochód z zagranicy i za październik im przekroczy /chociaż nie pracował całego miesiaca bo miał zatrudnienie od 04.08.2016-17.09.2016 , nie wiem jak to ugryść
Awatar użytkownika
Marcelino
Starszy referent
Zajmuję się: sr/sw
Kontakt:

Re: rops, zwrot u nas jak zrobić decyzję

Post autor: Marcelino »

coś nie bardzo rozumiem, koordynacja zachodzi w jakim okresie? Chcesz uchylać ze względu na przekroczenie dochodu do koordynacji czy jak? w październiuk jakie przekroczenie jak już nie było tego dochodu, do koordynacji uchylasz dec ze względu na to że to nie Twoja kompetencja do rozstrzygania sprawy w tym czasie tylko to sprawa marszałka
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
osa
Stażysta
Kontakt:

to wiem ze mam uchylić za wrzesien bo zachodzi koordynacja ale rops chce zebym podala jak zweryfikowalam prawo do świadczeń w polsce a to jak zachodzi koordynacja za ten wrzesień to nie powinnam doliczyć w październiku dochodu ?
osa
Stażysta
Kontakt:

a jak kobieta miała decyzję i w styczniu 2016 zmieniałam jej bo wstrzymywałam dodatek na bursę to którą decyzję mam teraz uchylić dla ropsu za ten wrzesień?
osa
Stażysta
Kontakt:

pomóżcie coś jeszcze
typowa Grażyna
Stażysta
Zajmuję się: SR, ŚW, FA
Kontakt:

Post autor: typowa Grażyna »

to Rops uchyla decyzje za okres koordynacji i wydaje decyzje o NP
osa
Stażysta
Kontakt:

czyli uchylić za IX i wysłać do rops a ja nic nie doliczam dochodów jego ? a którą decyzję mam im uchylić
osa
Stażysta
Kontakt:

co z tą decyzją
ODPOWIEDZ