Przeczytaj dokładnie pierwszy post z zadanym pytaniem. Ja się tam nie doczytałem że klientka dostarczyła receptę tylko fakturę za wykupione leki, a jest to znacząca różnica. W swojej pracy spotykałem się już z rachunkami na różne dziwne leki widniejące na fakturach/rachunkach, które nijak się miały do leków zleconych przez lekarza, a strona po prostu wykorzystywała sposobność do uzyskania świadczenia.Iza1 pisze:Jakie mądre rady wydajecie zachowujecie się jak pół doktora skoro jest recepta to po co wnikasz na co te leki (...)
Dlatego właśnie mamy zaświadczenie od lekarza o konieczności przyjmowania leków. Bo my nie doktory a jak mamy na papierze to mamy pewność. Proste i logiczne.grand pisze:Jakie mądre rady wydajecie zachowujecie się jak pół doktora skoro jest recepta to po co wnikasz na co te leki Ty wiesz lepiej na co jest chora bo takich lekarstw nie powinna brać bo to nie jej choroba i uważasz,ze jak ma schizofrenię to już innych chorób nie powinna mieć a skąd te wiadomości chyba Ty nie oceniasz stanu zdrowia klientki.
Tak samo logiczne i proste jest to, ze lekarze biorą kasę za takie zaświadczenie. U nas 40 zl.pracuś socjalny pisze:Dlatego właśnie mamy zaświadczenie od lekarza o konieczności przyjmowania leków. Bo my nie doktory a jak mamy na papierze to mamy pewność. Proste i logiczne.grand pisze:Jakie mądre rady wydajecie zachowujecie się jak pół doktora skoro jest recepta to po co wnikasz na co te leki Ty wiesz lepiej na co jest chora bo takich lekarstw nie powinna brać bo to nie jej choroba i uważasz,ze jak ma schizofrenię to już innych chorób nie powinna mieć a skąd te wiadomości chyba Ty nie oceniasz stanu zdrowia klientki.
U nas w podobnej sprawie SKO wydało zalecenie, że należny wymagać od strony zaświadczenia lekarskiego potwierdzającego konieczność zażywania leków, w jakich dawkach i na jaki okres.gucio12 pisze:Tak samo logiczne i proste jest to, ze lekarze biorą kasę za takie zaświadczenie. U nas 40 zl.
Jeśli klient nie przyniesie zaświadczenia - możemy mu naskoczyć.
Co do tego ze nie jesteśmy lekarzami by stwierdzać.....jednak czasem od nas się tego wymaga np. wypełniając dokumenty na dps