Rozliczanie NP z zewnątrz - rozbieżności system a kalkulator GOV - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 11 lut 2025, 11:21

Pomóżcie, bo już mam trochę dość. Mam do rozliczenia spłatę NP w systemie ratalnym. Spłata za okres od kwietnia 2017 do września 2017, dla równego rachunku weźmy, że za dany miesiąc jest 500 PLN do spłaty (+ należne odsetki). Na podatki.gov kalkulator oblicza odsetki dla należności kwietniowej (czyli naliczane od 01.05.2017) na 329,35 PLN, a więc łącznie z należnością główną 829,35 PLn, gdyby płacić dziś. Jeśli rozliczę taką kwotę automatem w Sygnity, jako wynik nie dostanę spłatę 500 PLN + rzeczone odsetki tylko zupełnie co innego. Co robię źle? Co ciekawe podgląd sposobu obliczania odsetek jest prawie identyczny z systemowym (różnice o grosz może w 2 miesiącach, ale nie aż takie, jak ta, która powstaje po rozliczeniu) :(
Nowka
Referent
Od: 19 lut 2020, 11:40
Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA/DS/CP/DM

Napisano: 11 lut 2025, 11:34

Sprawdziłam z kalkulatorem GOV i całość odsetek wydaje się liczyć tak jak SR Sygnity (4 gr różnicy w całości, pewnie wynikające z innego zaokrąglania). Dlaczego zatem powstaje problem przy rozliczaniu wpłaty automatem? :( Czy wiecie może jakie ustawienia systemowe odpowiadają za sposób rozliczania wpłat, bo może tu jest coś nie tak?
Nowka
Referent
Od: 19 lut 2020, 11:40
Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA/DS/CP/DM

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x