rozliczenie kasy z Urzędu Skarbowego - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 25 kwie 2014, 8:55

hej. może ktos mi pomoże jak rozpisac kwote otrzymana z US czy ta która wpłynęła na konto mojego ośrodka czy tą ktora jest w tytule przelewu tzn. NG. O. K. U. B.? pomocy
FUNDUSZA

Napisano: 25 kwie 2014, 11:56

nikt mi nie pomoże? nie macie zwrotów z Urzedu Skarbowego?
FUNDUSZA

Napisano: 25 kwie 2014, 11:58

Tak roliczyc jak wskazuje urząd: należność główna odsetki ewentualnie koszty upomnienia.
gosia88
Stażysta
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 25 kwie 2014, 12:00

MACIE, ALE DLUGO NAD PIERWSZYM SIEDZIALAM ZANIM TO ZROBILAM
OD KOWTY GŁOWNEJ, OLICZASZ KOSZTY US KTORE PONIESLI
A POTEM ROZBIJASZ WSZYSTKO, JA ODSETEK NIE WPISUJE TAKICH JAK ONI, TYLKO TAK JAK MI SYGNITY POLICZY
ZAZNACZAM W PROGRAMIE KTOREJ DECYZJI DOTYCZY WPLATA I ZAZNACZEM ZE Z US
Jolcia

Napisano: 25 kwie 2014, 12:15

no to teraz nie wiem jak zrobic czy tak jak pisze gosia88 czy tak jak Jolcia? może jeszcze ktos sie wypowie?
ja wprowadze tak jak US wskazuje to skad kase na koszty wziąc? jak to przekazac do budżetu państwa?
FUNDUSZA

Napisano: 25 kwie 2014, 12:49

Jak np. wpłata wskazana byłaby 90 z US na przekazie a rozliczenie US byłoby takie: NG 80 a odsetki 20 to koszty poniesione przez US wynoszą 10, które pokrywamy my. Czasami te koszty US podaje, nie zawsze. Jak nie podaje kosztów UP to się ich nie rozlicza, muszą podać kwotę.
gosia88
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 25 kwie 2014, 13:12

dzięjkuje gosia88, ale nie umiem wytłumaczyc tego ksiegowości, bo twierdza ze rozpisuje tylko faktycznie otrzymana kwotę, nie tą co wpisal US w tytule przelewu..., co to znaczy ze koszty U my pokrywamy skad na to środki?
FUNDUSZA

Napisano: 25 kwie 2014, 13:20

Jolcia pisze:MACIE, ALE DLUGO NAD PIERWSZYM SIEDZIALAM ZANIM TO ZROBILAM
OD KOWTY GŁOWNEJ, OLICZASZ KOSZTY US KTORE PONIESLI
A POTEM ROZBIJASZ WSZYSTKO, JA ODSETEK NIE WPISUJE TAKICH JAK ONI, TYLKO TAK JAK MI SYGNITY POLICZY
ZAZNACZAM W PROGRAMIE KTOREJ DECYZJI DOTYCZY WPLATA I ZAZNACZEM ZE Z US

'

Ja tak samo robię :P
AGNA

Napisano: 25 kwie 2014, 13:22

U nas tak jest jak pisałam. Poza tym w ustawie o egzekucji jest ze koszty egzekucji pokrywa wierzyciel (organ wierzyciela) art. 64 c par.4. US przelewa pomniejszona do nas kwotę a rozpisuje tą co przekazał dłużnik (jak na należonść główna i odsetki) no i jak pisałam wcześniej mogą być koszty upomnienia, ale nie muszą.
gosia88
Stażysta
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x