JA rozliczam dłużnika na datę, którą komornik podaje w tytule przelewu i zawsze się nam zgadza. Jak nie podaje to dzwonię do niego kiedy do niego wpłynęły pieniążki i sugeruję delikatnie, że byłoby mi miło, gdyby przy następnym przelewie w tytule napisał datę kiedy otrzymał pieniądze na swoje konto. Nigdy nie robiłem na dzień po wypłaconym funduszu bo jak komornik dostał 10tego a ja wypłacam 20 i rozliczę 21 to nigdy się nam nie będzie zgadzać.słoneczko pisze: ↑21 lis 2024, 15:43WOPy były wysłane za każdym razem, zostało to sprawdzone .
Różnica jest na 150,00 zł.
Np. my zaksięgowaliśmy wpłatę 500,00 zł tak: ODS 400,00 zł a NG 100 zł, natomiast Komornik ODS 350,00 a NG 150,00 zł. Więc mnie zastanawia jak on to liczy? od jakiej daty? My liczymy przecież od dnia następnego od dnia wypłaty funduszu alimentacyjnego.
Czyli naszego tytułu wykonawczego? Według Komornika Nasza decyzja jest tytułem wykonawczym. Czy się mylę?inspektorr pisze: ↑28 lis 2024, 13:17komornik nalicza odsetki według daty z tytułu wykonawczego a u nas porgram nalicza od dnia następnego po wypłacie stąd zawsze będą róznice![]()