Mam wniosek o refundację VAT i przedstawione faktury na których adres punktu poboru jest inny niż adres do korespondencji, a co jeszcze lepsze inny niż na wniosku.Adres do korespondencji jest adresem wcześniejszego zameldowania. Jak klient może potwierdzić, że te faktury są z ich obecnego miejsca zamieszkania, takiego jak na wniosku. Klient twierdzi, że zgłaszał nowy adres, ale faktury dalej wystawiają mu na stary adres.
Adresem punktu poboru jest nr działki, bo klient nie zmienił danych w pgnig. Na potwierdzenie tego faktu przedstawił zawiadomienie o nadaniu numeru budynku, na którym jest zaznaczone że dla nr działki (tej z adresu punktu poboru) nadano numer budynku(tego co jest na wniosku). Myślę że na tej podstawie można przyznać dodatek?
dobrze myślisz, mieliśmy kilka takich sytuacji, jak mamy papier, że owakiej działce nadano jakiś nr i nam sie to zgrywa to przyznajemy
a jak wybrnąć z sytuacji kiedy punkt poboru to np. Lwowska 11 a pani zamieszkuje Lwowska 11/2 dom jednorodzony - dwie deklaracje ceeb na 11/1 i 11, Pani nie ma zamiaru nic z tym zrobić. wiec odmowa ale nie wiem na jaki art się powołać