rozpoczęcie roku - ZERKNIJCIE proszę

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
basia464

rozpoczęcie roku - ZERKNIJCIE proszę

Post autor: basia464 »

dodatek z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego przyznany na dziecko decyzją na ojca, uchylamy tą decyzję i matka dziecka składa na ten dodatek, czy mogę jej przyznać, skoro był już raz przyznany??? (jeśli nie należy się to na podstawie art. 14 ust. 2???)
basia464

Re: rozpoczęcie roku - ZERKNIJCIE proszę

to jak wypowie się ktoś?
Awatar użytkownika
Marcelino
Starszy referent
Zajmuję się: sr/sw
Kontakt:

Post autor: Marcelino »

jeżeli dec uchylona i dodatek nie wypłacony to dlaczego by nie przyznać matce jeżeli składa nowy wniosek o ZR i ten dodatek
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
basia464

Marcelino pisze:jeżeli dec uchylona i dodatek nie wypłacony to dlaczego by nie przyznać matce jeżeli składa nowy wniosek o ZR i ten dodatek
Dziękuję :D

a jak mam kobietę, która miała zł za zł (w tym wliczone rozpoczęcie roku) i ta decyzja się skończyła, teraz ponownie składa i znowu ma zł za zł, mogę jej przyznać rozpoczęcie roku skoro miała już wypłacone (oczywiście proporcjonalnie) w zł za zł we wcześniejszej decyzji?
ODPOWIEDZ