rozstanie z ojcem dziecka a 500 plus

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
maju87

rozstanie z ojcem dziecka a 500 plus

Post autor: maju87 »

witam
od 8 lat bylam z ojcem mojego dziecka urodzonego w 2015 roku. Nie jestesmy malzenstwem jednak wczesniej myslelismy o slubie wiec nadalismy corce nazwisko mojego bylego partnera.On pol roku temu ode mnie odszedl.Zameldowani jestesmy w swoich domach rodzinnych a corka mimo nazwiska ojca jest zameldowana u mnie. Ja zarabiam najnizsza krajowa i mieszkam z rodzicami. Czy jak zloze wniosek zostanie on pozytywnie rozpatrzony?
nuo2

Re: rozstanie z ojcem dziecka a 500 plus

Post autor: nuo2 »

wszystko zależy od Twojego dochodu. zawsze możesz pójść i złożyć wniosek. w razie czego dostaniesz odmowę.
jak dla mnie to zbyt mało napisane na temat sytuacji finansowej Twojej rodziny,
82gocha
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: 82gocha »

z najnizszą krajową powinnas się łapać
Awatar użytkownika
KJulia
Praktykant
Zajmuję się: praca biurowa
Kontakt:

Post autor: KJulia »

wydaje mi się, że masz duże szanse aby się załapać, tym bardziej że zarabiasz najniższą krajową.Choć nie wiemy w jakiej sytuacji finansowej są Twoi rodzice, to i tak uważam że powinnaś spróbować
http://szukamuslugi.com/poradnik/poradnik-ksiegowego/
Gość

Post autor: Gość »

a co mają rodzice autorki postu do tego? :lol:
Awatar użytkownika
voodoo
Inspektor
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: voodoo »

Zależy jak dany OPS rozstrzygnie sprawę co do stanu cywilnego "panna"- jeżeli nie stara się o alimenty to może być ciekawie.
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Post autor: heiland »

KJulia jeszcze jeden post bezsensu które piszesz celem reklamy/podbicia a zostaniesz usunięta i zablokowana na forum.
Już przy pierwszym poście w HP zauważyłem Cię i czekałem na dalsze podobne zachowanie i potwierdziło się...
ona87
Praktykant
Kontakt:

Post autor: ona87 »

wlasnie obliczylam swoj dochod za 2014 rok i mimo ze mialam najznizsza to fakt ze to buzdzetowka spowodowal to ze przekrczylam limit;/
13nastki ,nagrody , pomoce na swieta i nieszczesne 1000 zl od prezydenta miasta przed wyborami i przekorczenie o 70 zl ;/

razem ponad 2500 zl nagrod i pomocy do tego 1250 zl trzynastki.

rozumiem ze to wszystko sie liczy bez wyjatku do dochodu?

a co jesli od 1 kwietnia 2016 jestem w tej samej firmie ale nie juz na umowie o prace tylko na umowie zlecenie na caly etat? czy to ma jakies znaczenie ?
ona87
Praktykant
Kontakt:

Post autor: ona87 »

[quote="ona87"]wlasnie obliczylam swoj dochod za 2014 rok i mimo ze mialam najznizsza to fakt ze to buzdzetowka spowodowal to ze przekrczylam limit;/
13nastki ,nagrody , pomoce na swieta i nieszczesne 1000 zl od prezydenta miasta przed wyborami i przekorczenie o 70 zl ;/

razem ponad 2500 zl nagrod i pomocy do tego 1250 zl trzynastki.

rozumiem ze to wszystko sie liczy bez wyjatku do dochodu?

a co jesli od 1 kwietnia 2016 jestem w tej samej firmie ale nie juz na umowie o prace tylko na umowie zlecenie na caly etat? czy to ma jakies znaczenie w kwesti utraty dochodu? bo moze i pensje mam wyzsza niz wtedy ale juz bez zadntch nagrod trzynastek czy pomocy na swieta
Pau

Post autor: Pau »

a co jesli od 1 kwietnia 2016 jestem w tej samej firmie ale nie juz na umowie o prace tylko na umowie zlecenie na caly etat? czy to ma jakies znaczenie w kwesti utraty dochodu? bo moze i pensje mam wyzsza niz wtedy ale juz bez zadntch nagrod trzynastek czy pomocy na swieta
Mamy zmianę umowy, więc dochód za maj 2016 jest dochodem, który jest uwzględniany przy ustalaniu prawa do św
ODPOWIEDZ