rozstanie z ojcem dziecka a 500 plus
rozstanie z ojcem dziecka a 500 plus
witam
od 8 lat bylam z ojcem mojego dziecka urodzonego w 2015 roku. Nie jestesmy malzenstwem jednak wczesniej myslelismy o slubie wiec nadalismy corce nazwisko mojego bylego partnera.On pol roku temu ode mnie odszedl.Zameldowani jestesmy w swoich domach rodzinnych a corka mimo nazwiska ojca jest zameldowana u mnie. Ja zarabiam najnizsza krajowa i mieszkam z rodzicami. Czy jak zloze wniosek zostanie on pozytywnie rozpatrzony?
od 8 lat bylam z ojcem mojego dziecka urodzonego w 2015 roku. Nie jestesmy malzenstwem jednak wczesniej myslelismy o slubie wiec nadalismy corce nazwisko mojego bylego partnera.On pol roku temu ode mnie odszedl.Zameldowani jestesmy w swoich domach rodzinnych a corka mimo nazwiska ojca jest zameldowana u mnie. Ja zarabiam najnizsza krajowa i mieszkam z rodzicami. Czy jak zloze wniosek zostanie on pozytywnie rozpatrzony?
Re: rozstanie z ojcem dziecka a 500 plus
wszystko zależy od Twojego dochodu. zawsze możesz pójść i złożyć wniosek. w razie czego dostaniesz odmowę.
jak dla mnie to zbyt mało napisane na temat sytuacji finansowej Twojej rodziny,
jak dla mnie to zbyt mało napisane na temat sytuacji finansowej Twojej rodziny,
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
z najnizszą krajową powinnas się łapać
- KJulia
- Praktykant
- Zajmuję się: praca biurowa
- Kontakt:
wydaje mi się, że masz duże szanse aby się załapać, tym bardziej że zarabiasz najniższą krajową.Choć nie wiemy w jakiej sytuacji finansowej są Twoi rodzice, to i tak uważam że powinnaś spróbować
http://szukamuslugi.com/poradnik/poradnik-ksiegowego/
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Zależy jak dany OPS rozstrzygnie sprawę co do stanu cywilnego "panna"- jeżeli nie stara się o alimenty to może być ciekawie.
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
KJulia jeszcze jeden post bezsensu które piszesz celem reklamy/podbicia a zostaniesz usunięta i zablokowana na forum.
Już przy pierwszym poście w HP zauważyłem Cię i czekałem na dalsze podobne zachowanie i potwierdziło się...
Już przy pierwszym poście w HP zauważyłem Cię i czekałem na dalsze podobne zachowanie i potwierdziło się...
-
- Praktykant
- Kontakt:
wlasnie obliczylam swoj dochod za 2014 rok i mimo ze mialam najznizsza to fakt ze to buzdzetowka spowodowal to ze przekrczylam limit;/
13nastki ,nagrody , pomoce na swieta i nieszczesne 1000 zl od prezydenta miasta przed wyborami i przekorczenie o 70 zl ;/
razem ponad 2500 zl nagrod i pomocy do tego 1250 zl trzynastki.
rozumiem ze to wszystko sie liczy bez wyjatku do dochodu?
a co jesli od 1 kwietnia 2016 jestem w tej samej firmie ale nie juz na umowie o prace tylko na umowie zlecenie na caly etat? czy to ma jakies znaczenie ?
13nastki ,nagrody , pomoce na swieta i nieszczesne 1000 zl od prezydenta miasta przed wyborami i przekorczenie o 70 zl ;/
a co jesli od 1 kwietnia 2016 jestem w tej samej firmie ale nie juz na umowie o prace tylko na umowie zlecenie na caly etat? czy to ma jakies znaczenie ?
-
- Praktykant
- Kontakt:
[quote="ona87"]wlasnie obliczylam swoj dochod za 2014 rok i mimo ze mialam najznizsza to fakt ze to buzdzetowka spowodowal to ze przekrczylam limit;/
a co jesli od 1 kwietnia 2016 jestem w tej samej firmie ale nie juz na umowie o prace tylko na umowie zlecenie na caly etat? czy to ma jakies znaczenie w kwesti utraty dochodu? bo moze i pensje mam wyzsza niz wtedy ale juz bez zadntch nagrod trzynastek czy pomocy na swieta
a co jesli od 1 kwietnia 2016 jestem w tej samej firmie ale nie juz na umowie o prace tylko na umowie zlecenie na caly etat? czy to ma jakies znaczenie w kwesti utraty dochodu? bo moze i pensje mam wyzsza niz wtedy ale juz bez zadntch nagrod trzynastek czy pomocy na swieta
Mamy zmianę umowy, więc dochód za maj 2016 jest dochodem, który jest uwzględniany przy ustalaniu prawa do śwa co jesli od 1 kwietnia 2016 jestem w tej samej firmie ale nie juz na umowie o prace tylko na umowie zlecenie na caly etat? czy to ma jakies znaczenie w kwesti utraty dochodu? bo moze i pensje mam wyzsza niz wtedy ale juz bez zadntch nagrod trzynastek czy pomocy na swieta
Oprócz rozstanie z ojcem dziecka a 500 plus - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Upomnienie
DO PANA TOMKA
urodzenie dziecka
do p.Tomka z Sygnity
dla mądrych głów
DOCHÓD Z DZIAŁALNOŚCI-jak liczyć
DO PANA TOMKA - sprawozdanie
NP SYGNITY
Decyzja zmieniająca
jedna rodzina 2 wnioski
pomóżcie koordynacja
Sprawozdanie jednorazowe SW