rozwód - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 23 cze 2016, 11:58

Pan rozwiedziony składa wniosek w czerwcu na dwoje dzieci. Rozwód uprawomocniony 9 czerwca 2016 r. Od kiedy przyznać świadczenie na pierwsze dziecko a od kiedy na drugie dziecko
margerita

Napisano: 23 cze 2016, 13:19

Ja mam identyczny przypadek i zastanawiam się czy przyznać od maja czy od czerwca bo kwiecień to moim zdaniem odmowa.
adaw

Napisano: 23 cze 2016, 17:00

Od kwietnia przyznajesz.
&&&

Napisano: 23 cze 2016, 19:41

Moim zdaniem na drugie dziecko od kwietnia, a na pierwsze (jeśli pan nie wykazał pani w składzie rodziny i jej dochodów) to od czerwca.
wiklinowy

Napisano: 23 cze 2016, 19:48

Na dzień dzisiejszy wnioskodawca jest rozwiedziony i żadnej żony w składzie rodziny nie podaje. Na jakiej podstawie chcecie w składzie rodziny byłą żonę wpisywać i jej dochody jeszcze sprawdzać? Ludzie co wy za głupoty tu wypisujecie, od kwietnia świadczenie przyznajemy pod warunkiem że jest spełnione kryterium dochodowe.
&&&

Napisano: 24 cze 2016, 14:31

wg mnie przyznajemy od czerwca bo od czerwca ma taki skład rodziny jeżeli by chciał od kwietnia to musiałby wpisać żonę i dochody.
lucB

Napisano: 24 cze 2016, 14:51

lucB pisze:wg mnie przyznajemy od czerwca bo od czerwca ma taki skład rodziny jeżeli by chciał od kwietnia to musiałby wpisać żonę i dochody.
popieram bo miałam taki przypadek,
&&& pisze:Na dzień dzisiejszy wnioskodawca jest rozwiedziony i żadnej żony w składzie rodziny nie podaje. Na jakiej podstawie chcecie w składzie rodziny byłą żonę wpisywać i jej dochody jeszcze sprawdzać? Ludzie co wy za głupoty tu wypisujecie, od kwietnia świadczenie przyznajemy pod warunkiem że jest spełnione kryterium dochodowe.
a na takiej podstawie że w kwietniu i maju byli jeszcze małżeństwem a my analizujemy te miesiące i musimy wziąć dochód żony a dopiero od uprawomocnienia się wyroku nie bierzemy żony pod uwagę
zuzka

Napisano: 24 cze 2016, 17:27

zuzka pisze:a na takiej podstawie że w kwietniu i maju byli jeszcze małżeństwem a my analizujemy te miesiące i musimy wziąć dochód żony a dopiero od uprawomocnienia się wyroku nie bierzemy żony pod uwagę
A jak wnioskodawca zawarłby związek małżeński w czerwcu to ustalając prawo do 500plus za kwiecień i maj żony wnioskodawcy nie bralibyście pod uwagę? Ludzie rozum wam odjęło? Na jakiej podstawie żądacie wpisania w skład rodziny byłej żony i na jakiej podstawie chcecie analizować jej dochody? Wskażecie podstawę prawną uzasadniającą idiotyczną tezę, przepis prawa który nakazuje w skład rodziny wpisywać byłych małżonków. Pomyliły wam się przepisy regulujące kwestę dochodów uzyskanych z przepisami odnoszącymi się do składu rodziny.
&&&

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x