Kobieta złożyła wniosek na 500+ na drugie dziecko i becik.
Jest rozwódką, jak twierdzi, nie ma żadnych dokumentów dot. rozwodu, ale zgodnie z tym co oświadczyła nie rozstała się z "byłym" mężem i nadal z nim jest. On jest ojcem dzieci i podała go do składu rodziny, bo jak twierdzi są razem, mieszkają razem, wychowując dzieci. Rozwód był gdy mieli I dziecko, potem po rozwodzie urodziły im się 2 kolejne.
Alimenty nie były nigdy zasądzane na żadne z dzieci.
Czy ja mogę wydać jej decyzję bez wyroku, zwłaszcza że podała gościa do składu i są brane jego dochody?
Czy musi być wyrok w tym zasądzone alimenty i wtedy mam go wywalić ze składu, nie patrząc na to, że taka jest jej wola by on był w składzie?
Rozwód a mąż w składzie co robić?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/DM/DE/KDR
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Kontakt:
Re: Rozwód a mąż w składzie co robić?
Sorki za podwójne pytanie le naszło mnie coś jeszcze, czy to nie jest tak, że definicja rodziny wyklucza się teraz z definicją samotnej osoby.
Samotna to "rozwódka" - taki status ona ma.
Rodzina to: małżonkowie, rodzice dzieci.
Samotna to "rozwódka" - taki status ona ma.
Rodzina to: małżonkowie, rodzice dzieci.
- rysia
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW,SR,FA
- Kontakt:
Przeczytaj sobie definicję samotnego wychowywania i wszystko stanie się dla ciebie jasne
-
- Stażysta
- Kontakt:
Ok faktycznie jest, "rozwiedziona, chyba, że wychowuje wspólnie co najmniej jedno dziecko z jego rodzicem" a ona wychowuje z nim wszystkie dzieci.rysia pisze:Przeczytaj sobie definicję samotnego wychowywania i wszystko stanie się dla ciebie jasne
Czyli biorę cały skład rodzin ale rozumiem, że w aktach wyroku rozwodowego zatem nie muszę mieć by potwierdzić stan cywilny obu osób?
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Strona wykazała ojca dzieci w składzie rodziny, więc z pewnością nie jest osobą samotnie wychowującą dzieci. Nie potrzebuje zatem alimentów.zochi pisze:Kobieta złożyła wniosek na 500+ na drugie dziecko i becik.
Jest rozwódką, jak twierdzi, nie ma żadnych dokumentów dot. rozwodu, ale zgodnie z tym co oświadczyła nie rozstała się z "byłym" mężem i nadal z nim jest. On jest ojcem dzieci i podała go do składu rodziny, bo jak twierdzi są razem, mieszkają razem, wychowując dzieci. Rozwód był gdy mieli I dziecko, potem po rozwodzie urodziły im się 2 kolejne.
Alimenty nie były nigdy zasądzane na żadne z dzieci.
Czy ja mogę wydać jej decyzję bez wyroku, zwłaszcza że podała gościa do składu i są brane jego dochody?
Czy musi być wyrok w tym zasądzone alimenty i wtedy mam go wywalić ze składu, nie patrząc na to, że taka jest jej wola by on był w składzie?
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
-
- Stażysta
- Kontakt:
Dzięki waszym odpowiedzią wszystkie moje wątpliwości zostały wyjaśnione, dziękuję 

Oprócz Rozwód a mąż w składzie co robić? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Utrata renty KRUS - czy powoduje liczenie ziemi doch.
postanowienie o alimenty i umorzenie
Matka samotnie wychowująca DZIECKO, alimenty.
orzeczenie o niepełnosprawności
przekazano według właściwości dec uchylona
nadgodziny rodzinne, fundusz alimentacyjny, 500+, stypedia
Moja pierwsza zl za zl a zmiana
zasiłek dla matki córki która za miesiąc będzie pełnoletnia
Koszty upomnienia - czy można rozłożyć na raty?
Porozumienie w sprawie przeniesienia pracownika
Sprawozdanie w CAS Wpływ programu..
rodzina zastepcza - kto wypłaca
nienależnie pobrane świadczenie w tym do zwrotu
wniosek elektroniczny, nie wpisana matka dziecka
pomóżcie bo się pogubiłam świadczenie wychowawcze a zaprzec
Decyzje o NP w którym miejscu forma zwrotu