Rozwódka- poradźcie
Rozwódka- poradźcie
Kobieta jest po rozwodzie urodziła dziecko w akcie urodzenia wpisany jest jako ojciec były mąż, który nie jest ojcem dziecka czy wypłacic becikowe czy czekać na wyjaśnienie ojcostwa?
Re: Rozwódka- poradźcie
a co ma becikowe do tego jak nazywa się ojciec. Zapomoga przysługuje z tytułu urodzenia się dziecka !!!!!!!!!!!!!!
becik a z rodzinnym co robicie bo ja mam tez taka panią. bierzemy dochód ojca faktycznego czy byłego co jest wpisany w akt urodzenia
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dochód byłego męża,
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Bierzesz pod uwagę to co masz w akcie urodzenia.
Głupiec, który zrozumiał, że jest głupcem, już nim nie jest.
Najlepiej to poczekać aż ustali \"prawdziwe ojcostwo\", bo jak teraz weźmiesz to co masz w akcie urodzenia, a potem okaże się,że \"nowy\" tatus będzie miał inny meldunek i duże dochody to możesz mieć problem. Zresztą były mąż wcale nie musi udostępnić swoich dochodów, dowodu osobistego. Ja miałam taką sytuację i z rodzinnym kazałam babce czekać, a becik przyznałam (nowy tatuś napisał ośw. pod k.k. dał zaśw. z gminy itp); zaprzeczenie i ustalenie ojcostwa trwało ok 2 miesięcy także dużo nie stracilli.
identyczny przypadek miałam dzisiaj:
od rozwodu nie minęło 365 dni (minie w czerwcu 2009)
czy przyznac becikowe i rodzinne jeśli były mąż udostępni swoje dane , dochody, itp. ?!?
w sądzie podobno też czekają aż minie te 365 dni i dopiero wtedy klientka może wnieść sprawę o zaprzeczenie/ ustalenie ojcostwa (przyznajmniej tak ona twierdzi) , znam ją osobiście i tego \"ojca\" dziecka także myślę że ustalą ojcostwo.
Co mam zrobić?
od rozwodu nie minęło 365 dni (minie w czerwcu 2009)
czy przyznac becikowe i rodzinne jeśli były mąż udostępni swoje dane , dochody, itp. ?!?
w sądzie podobno też czekają aż minie te 365 dni i dopiero wtedy klientka może wnieść sprawę o zaprzeczenie/ ustalenie ojcostwa (przyznajmniej tak ona twierdzi) , znam ją osobiście i tego \"ojca\" dziecka także myślę że ustalą ojcostwo.
Co mam zrobić?
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
jakie trzeba miec dochody by dostać becikowe Jest różnica gdy jest małżeństwo bo ja jestem w związku wolnym
Kasia
Oprócz Rozwódka- poradźcie - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
utrata jednego dochodu
becikowe czy przyznać?
czy o potrąceniach ma byc pismo czy decyzja
poszukiwany kierownik referatu ŚR
poszukiwany kierownik Referatu ŚR
rozprawa
prosze o pomoc w zrozumieniu
becikowe - jak dlugo po urodzeniu Dziecka mozna odebrac?
odsetki :
becikowe
Dziecko urodzone w Anglii - kto płaci becikowe
BECIKOWE WARSZAWA
odsetki
ubezpieczenie dziecka samotnej matki
Ryczałt
Nienależny zasiłek stały