rozwódka w konkubinacie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 21 paź 2014, 19:46

taka sytuacja: pani po rozwodzie ma 4 ke dzieci 3je z byłym mężem ( zgodnie z aktem urodzenia) a jedno z konkubentem ( ustalenie ojcostwa przez sad) z tym że ostatnie dziecko urodzone w styczniu tego roku, czyli juz po rozwodzie z meżem jest przypisane jeszcze jemu i teraz toczy sie sprawa w sadzie o zaprzeczenie ojcostwa.
Pani przeszła z innego opsu i nie składała jeszcze wniosku na becikowe, gdyż powiedziano jej ze musi przedstawić dochody byłego małżonka, od którego ma zasadzone alimenty ale tylko na 2je pierwszych dzieci. oraz wstrzymano jej zr na to najmłodsze dziecko (do momentu ustalenia ojcostwa).
Na dzien dzisiejszy składa wniosek na fa i zr i skład rodziny jest następujący: pani jej 4-ro dzieci i konkubent (ponieważ wychowują co najmniej wspólne dziecko)
czy w takim przypadku tez sa potrzebne dochody byłego małżonka do becika?
i czy zasiłek rodzinny wg mnie jednak sie nalezy na to najmłodsze dziecko mimo iz nie ma zasadzonych alimentów, bo ta kobieta nie jest os. samotnie wychowującą dzieci....moze źle myślę ?? :roll:
sabi

Napisano: 22 paź 2014, 8:52

nikt?? :shock: proszę pilne!
sabi

Napisano: 22 paź 2014, 13:23

Jeżeli jest po rozwodzie to nie trzeba dochodów męża, mnie się wydaje że bierzesz pod uwagę jej dochod i konkubenta a na najmlodsze dziecko spokojnie przyznac rodzinne.
Ann.a

Napisano: 22 paź 2014, 14:12

tyle ze z tego co piszesz dziecko półki co jest męża a nie konkubenta. to niby dlaczego ma być w składzie rodziny?
marta1234

Napisano: 23 paź 2014, 7:45

byłego męża, a teraz wspólnie z konkubentem wychowują jedno wspólne dziecko, pozostałe dzieci sa byłego męża ( na dwoje ma alimenty zasądzone a w sprawie tego ostatniego toczy się sprawa w sądzie).
sabi

Napisano: 10 gru 2014, 14:23

konkubent może być tylko wtedy w składzie rodziny jeżeli będzie w akcie urodzenia dziecka. Jężeli piszesz że nie ustalone ojcostwo to rozumiem ,że ten konkubent nie uznał dobrowolnie dziecka i trwa sądowe postepowanie o ustalenie ojcostwa. W takim przpadku rodziną będzie matka i dzieci.
~o~

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x