ryczałt i dziwne zaświadczenie US

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
wiktoryna71
Praktykant
Zajmuję się: ŚR/FA/SW
Kontakt:

ryczałt i dziwne zaświadczenie US

Post autor: wiktoryna71 »

czy ktoś spotkał sie z zaświadczeniem US gdzie wykazano przychód i trzy stawki podatku (albo dwie) np. 3%, 5,5% i 8,5%. O co tu chodzi? Mam sobie wybrać czy od każdej stawki ustalić dochód? Coś tu jest nie tak moim zdaniem :o :o
Sun
Stażysta
Zajmuję się: ciągle coś zaczynam...
Kontakt:

Re: ryczałt i dziwne zaświadczenie US

Post autor: Sun »

Wg mnie nie możesz wybrać sobie - trzeba dopytać, może tam jest kilka rzeczy inaczej opodatkowanych.
rabarbar
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/DS
Kontakt:

Post autor: rabarbar »

Pewnie ma kilka działalności na różnych stawkach. Mam jedną taką osobę ale na zaświadczeniu do każdej stawki jest wykazany osobno przychód. Więc dochód w takim przypadku ustala się osobno do każdej stawki.
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kb »

dokladnie tak, takie zaswiadczenie oznacza ze klient osiagal rozne dochody opodatkowane ryczaltem i kazdy z nich mial inna stawke...US powinien wydac zaswiadczenie, w ktorym przychod z kazdego dochodu jest osobno, tak samo jak stawka...moj juz teraz to robi, ale na poczatku tez wypisywal przychod ogolem ze wszystkiego
ODPOWIEDZ