mam problem, mamy pana który rozlicza się ryczałtem. Na picie 28 przedstawiony jest przychód grubo ponad 200 tyś. realny dochód jest zupełnie inny. Jaki dochód mają nam wykazać i jak ma sie do tego PIT 28? pomocy błagam
pit 28 wcale sie do tego nie ma:) to jest przychod a ten nas nie intersuje...przyjmujesz to co oswiadczy klient a klient ma ten swoj przychod sobie pomniejszyc o poniesiona na prowadzenie tej dzialalnosci koszty, skladki i nalezny podatek
ja bym sobie nie dala takiego kitu wcisnac:) ze to jest konieczne, pani z kontroli musialaby mi pokazac przepis,ktory by to wymienial...a nawet jakby uznala ze to jest ten inny dokument, ktorego moge zadac,aby ustalic prawo to bym sie klocila,ze na podstawie tego pita to ja nic nie jestem w stanie ustalic...nic oprocz przychodu i zryczaltowanego podatku - i o ile podatek jest do czegos potrzebny to przychod juz nie a ustawa pzrewiduje na te okolicznosc oswiadczenie a nie inne dokumenty ..i przypomnialabym tez pani z kontroli o ustawie o zwalczaniu barier:)