Ryczałt na nowy okres zasiłkowy
- Minion
- Starszy referent
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
Ryczałt na nowy okres zasiłkowy
Wytłumaczy mi ktoś jak wgl będzie to wyglądało w przypadku osób z działalnością na ryczałcie lub karcie podatkowej? Jeżeli z roku bazowego to wysyłamy gościa do US po zaświadczenie i my z tego zaświadczenia bierzemy dochód i taką kwotę liczymy czy jeszcze coś doliczamy?
A jak będzie po roku bazowym przykładowo od maja 2017 to dochód za czerwiec na oświadczeniu pod odpowiedzialnością karną?
A jak będzie po roku bazowym przykładowo od maja 2017 to dochód za czerwiec na oświadczeniu pod odpowiedzialnością karną?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE
- Kontakt:
Re: Ryczałt na nowy okres zasiłkowy
w czwartek jadę na szkolenie mam dokładnie takie same pytania zapisane, więc zapytam i dam znać 

- oko12
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/Stypendia
- Kontakt:
Dokładnie tak nam przekazał Mazurkiewicz na szkoleniu.Minion pisze:Wytłumaczy mi ktoś jak wgl będzie to wyglądało w przypadku osób z działalnością na ryczałcie lub karcie podatkowej? Jeżeli z roku bazowego to wysyłamy gościa do US po zaświadczenie i my z tego zaświadczenia bierzemy dochód i taką kwotę liczymy czy jeszcze coś doliczamy?
Tylko mnie jeszcze zastanawiają te dane na zaświadczeniu, które mają się znaleźć. Wydaje mi się, że będzie jakiś wzór na obliczenie tego dochodu.
- Minion
- Starszy referent
- Kontakt:
Pasowałoby wiedzieć jaki to ten wzór będzie na obliczanie tegooko12 pisze:Dokładnie tak nam przekazał Mazurkiewicz na szkoleniu.Minion pisze:Wytłumaczy mi ktoś jak wgl będzie to wyglądało w przypadku osób z działalnością na ryczałcie lub karcie podatkowej? Jeżeli z roku bazowego to wysyłamy gościa do US po zaświadczenie i my z tego zaświadczenia bierzemy dochód i taką kwotę liczymy czy jeszcze coś doliczamy?
Tylko mnie jeszcze zastanawiają te dane na zaświadczeniu, które mają się znaleźć. Wydaje mi się, że będzie jakiś wzór na obliczenie tego dochodu.

- oko12
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/Stypendia
- Kontakt:
No fajnie by było
Podejrzewam, że dowiemy się dopiero po 1 sierpnia jak zostanie ogłoszone w drodze obwieszczenia. Chociaż w Podręczniku dla samorządowca jest napisane że powinno się pojawić do dnia 1 sierpnia. Pożyjemy, zobaczymy

Podejrzewam, że dowiemy się dopiero po 1 sierpnia jak zostanie ogłoszone w drodze obwieszczenia. Chociaż w Podręczniku dla samorządowca jest napisane że powinno się pojawić do dnia 1 sierpnia. Pożyjemy, zobaczymy

- mika31
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
no dobra ale tam jest cały czas wszystko o ryczałcie a co z kartą??? na oświadczenie tylko??
- Minion
- Starszy referent
- Kontakt:
We wniosku jest że dotyczy to ryczałtu lub karty podatkowejmika31 pisze:no dobra ale tam jest cały czas wszystko o ryczałcie a co z kartą??? na oświadczenie tylko??
- mika31
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
zgadza się ,doczytałam 

- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ale co wy opowiadacie?:)to ile ryczaltowiec osiagnal dochodu z tytulu wykonywania dzialanosci opodatkowanej w ten sposob oglasi minister...i my to mu bedziemy liczyc a nie wyliczac z czegos :)to ze klient ma nam w przypadku osiagniecia dochodu z dzialalnosci opodatkowane w formie ryczaltu albo karty podatkowej przyniesc z us zaswiadczenie, ktore ma zawierac nfo o formie opodatkowania, przychodzie itd oznacza. ze pewnie pan minister ten ogloszony dochod bedzie oglaszal ela roznych przychodow:) bo pewnie trudno uznac ze ktos kto tylko wynajmuje mieszkanie osiagnal tyle samo zysku jak ktos kto prowadzi dzialalnosc gospodarcza i ma milon przychodu 

Oprócz Ryczałt na nowy okres zasiłkowy - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
lipcvowe wnioski na nowy okres zasiłkowy
alimenty od 01.10.2017r jak pzrzyjmować
Na ile dochód dzielić dochód gdy opiekun prawny
Matka samotnie wychowująca - wniosek tylko na drugie dziecko
małżeństwo a uzyskanie dochodu
Czy dostanę 500 +?Deklaruję się jako matka samotnie wychowuj
SPRAWOZDANIE W CAS DO 26.07.2017R.
wniosek na pierwsze dziecko /Sygnity/ a na drugie już pobier
nienależnie pobrane za miesiąc
Wyjazd rodzica za granicę oraz zwrot.
postępowanie w sprawie uchylenia się od zapłacenia NP
samotnie wychowująca - jak to w końcu jest??
okres przyznania świadczenia-pomocy
Co z rozporzadzeniem do 500 w zw ze zmianami
Nierozliczona działalność męża
cudzoziemiec - jak udokumentować dochód