Ryczałt na nowy okres zasiłkowy

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Minion
Starszy referent
Zajmuję się: SW
Kontakt:

Ryczałt na nowy okres zasiłkowy

Post autor: Minion »

Wytłumaczy mi ktoś jak wgl będzie to wyglądało w przypadku osób z działalnością na ryczałcie lub karcie podatkowej? Jeżeli z roku bazowego to wysyłamy gościa do US po zaświadczenie i my z tego zaświadczenia bierzemy dochód i taką kwotę liczymy czy jeszcze coś doliczamy?

A jak będzie po roku bazowym przykładowo od maja 2017 to dochód za czerwiec na oświadczeniu pod odpowiedzialnością karną?
nowa11
Starszy referent
Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE
Kontakt:

Re: Ryczałt na nowy okres zasiłkowy

Post autor: nowa11 »

w czwartek jadę na szkolenie mam dokładnie takie same pytania zapisane, więc zapytam i dam znać :)
Awatar użytkownika
oko12
Referent
Zajmuję się: ŚW/Stypendia
Kontakt:

Post autor: oko12 »

Minion pisze:Wytłumaczy mi ktoś jak wgl będzie to wyglądało w przypadku osób z działalnością na ryczałcie lub karcie podatkowej? Jeżeli z roku bazowego to wysyłamy gościa do US po zaświadczenie i my z tego zaświadczenia bierzemy dochód i taką kwotę liczymy czy jeszcze coś doliczamy?

A jak będzie po roku bazowym przykładowo od maja 2017 to dochód za czerwiec na oświadczeniu pod odpowiedzialnością karną?
Dokładnie tak nam przekazał Mazurkiewicz na szkoleniu.
Tylko mnie jeszcze zastanawiają te dane na zaświadczeniu, które mają się znaleźć. Wydaje mi się, że będzie jakiś wzór na obliczenie tego dochodu.
Awatar użytkownika
Minion
Starszy referent
Kontakt:

oko12 pisze:
Minion pisze:Wytłumaczy mi ktoś jak wgl będzie to wyglądało w przypadku osób z działalnością na ryczałcie lub karcie podatkowej? Jeżeli z roku bazowego to wysyłamy gościa do US po zaświadczenie i my z tego zaświadczenia bierzemy dochód i taką kwotę liczymy czy jeszcze coś doliczamy?

Dokładnie tak nam przekazał Mazurkiewicz na szkoleniu.
Tylko mnie jeszcze zastanawiają te dane na zaświadczeniu, które mają się znaleźć. Wydaje mi się, że będzie jakiś wzór na obliczenie tego dochodu.
Pasowałoby wiedzieć jaki to ten wzór będzie na obliczanie tego :D
Awatar użytkownika
oko12
Referent
Zajmuję się: ŚW/Stypendia
Kontakt:

Post autor: oko12 »

No fajnie by było ;)
Podejrzewam, że dowiemy się dopiero po 1 sierpnia jak zostanie ogłoszone w drodze obwieszczenia. Chociaż w Podręczniku dla samorządowca jest napisane że powinno się pojawić do dnia 1 sierpnia. Pożyjemy, zobaczymy :lol:
Awatar użytkownika
mika31
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: mika31 »

no dobra ale tam jest cały czas wszystko o ryczałcie a co z kartą??? na oświadczenie tylko??
Awatar użytkownika
Minion
Starszy referent
Kontakt:

mika31 pisze:no dobra ale tam jest cały czas wszystko o ryczałcie a co z kartą??? na oświadczenie tylko??
We wniosku jest że dotyczy to ryczałtu lub karty podatkowej
Awatar użytkownika
mika31
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: mika31 »

zgadza się ,doczytałam :)
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kb »

ale co wy opowiadacie?:)to ile ryczaltowiec osiagnal dochodu z tytulu wykonywania dzialanosci opodatkowanej w ten sposob oglasi minister...i my to mu bedziemy liczyc a nie wyliczac z czegos :)to ze klient ma nam w przypadku osiagniecia dochodu z dzialalnosci opodatkowane w formie ryczaltu albo karty podatkowej przyniesc z us zaswiadczenie, ktore ma zawierac nfo o formie opodatkowania, przychodzie itd oznacza. ze pewnie pan minister ten ogloszony dochod bedzie oglaszal ela roznych przychodow:) bo pewnie trudno uznac ze ktos kto tylko wynajmuje mieszkanie osiagnal tyle samo zysku jak ktos kto prowadzi dzialalnosc gospodarcza i ma milon przychodu ;-)
ODPOWIEDZ