ryczałt w poróży służbowej - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 26 lis 2014, 12:29

Czy aby wypłacić ryczałt 6 zł na pokrycie kosztów dojazdów środkami komunikacji miejskiej w czasie delegacji muszą być dołączone bilety , czy może tylko oświadczenie że pracownik korzystał w czasie podróży służbowej z komunikacji miejskiej czy musi czy udowodnić inaczej bo w rozporządzeniu Ministra Pracy i Polityki Społecznej pisze w $ 9 punkt 2 " Ryczałt nie przysługuje jeżeli pracownik nie ponosi kosztów dojazdów "" Jak to u was jest ? Bardzo proszę o poradę bo mam dylemat
TPD

Napisano: 26 lis 2014, 15:26

ja to biorę na chłopski rozum. Pytam pracownika (jak nie mam dołączonego zgłoszenia) na jakiej ulicy było szkolenie i patrzę czy mógł np dotrzeć tam od dworca lub innego przystanku na piechotę, czy musiał podjechać komunikacją miejską. Biletów nie wymagam.
Woro

Napisano: 28 lis 2014, 15:50

U mnie pracownicy wypełniają oświadczenie o korzystaniu z komunikacji miejskiej i o tym czy były zapewnione: śniadanie, obiad i kolacja.
Ninka

Napisano: 30 lis 2014, 13:43

jeżeli delegacja wystawiona środki komunikacji pulicznej to jeżeli nie ma biletów autobusowych to naliczam mu ryczałt na dojazd z godnie z rozporządzeniem w sprawi rozliczania delegacji art.9.1
as1

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x