RZ na starych zasadach a zmiana podstawy
Re: RZ na starych zasadach a zmiana podstawy
Ja również bardzo bym prosiła o interpretację, jeśli można 

Ktoś wzbudził moja wątpliwość i już sama nie jestem pewna co z decyzjami RZ na "starych zasadach"- czy należy je zmienić/uchylić gdy np dziecko kończy 7 rok życia lub gdy zmienia się dochód dziecka, czy decyzje te obowiązują do 18 roku życia dziecka.
A to ciekawe.... jak mogą wziąć pod uwagę, skoro tych przepisów dot. rodzin zastępczych na starych zasadach nie ma.... Jak można zmienić coś, co zostało wykreślone. Śmiech na sali, ręce opadają....lalala pisze:Potwierdzam - nie zmieniamy. Dostałam odpowiedź z ministerstwa.
Rodziny na "starych zasadach" i pełnoletni wychowankowie "na starych zasadach" nadal podstawa 1647zł.
Przyznali, że wezmą to pod uwagę przy kolejnej nowelizacji ustawy
Oczywiście mam na myśli rodziny zastępcze a nie wychowanków...
Nie zmieniamy...nie uchylamy... Zachęcam do zapoznania się z art. 226 ust 9 ustawy o pieczy, który wprost o tej sytuacji mówi.IME pisze:Ktoś wzbudził moja wątpliwość i już sama nie jestem pewna co z decyzjami RZ na "starych zasadach"- czy należy je zmienić/uchylić gdy np dziecko kończy 7 rok życia lub gdy zmienia się dochód dziecka, czy decyzje te obowiązują do 18 roku życia dziecka.
Nie trzeba interpretacji, w przepisach jak byk pisze, że ukończenie przez dziecko po dniu wejścia w życie ustawy o pieczy, 7 roku życia nie powoduje zmniejszenia wysokości świadczenia ..
poproszę o tę interpretację numer fax 297646233, lub mail [email protected], bardzo dziekuję 

witam, mam pytanie czy na kontynuację nauki po zmianie podstawy na 1722 zł zmieniacie decyzje ?? jeżeli tak to czy potrezbne jest zawiadomienie o wszczeciu postepowania z urzedu?? Prosze o pomoc
nie zmieniamy dla wychowanków "na starych zasadach" z rodzin zastępczych i placówek op-wych !!!
natomiast MOW-y a i owszem tak !

natomiast MOW-y a i owszem tak !

Dzisiaj otrzymałem odpowiedź z Ministerstwa, w której stwierdzili, że NALEŻY stosować nowe rozporządzenie z kryteriami i podstawą z 14 lipca 2015r. do WSZYSTKICH usamodzielnianych, w tym do tych, którzy opuścili RZ i placówki przed wejściem w życie ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej...
przeskanuj to proszę i mi wyślij bo nie mogę w to uwierzyć !!! bardzo proszę !!!
Oprócz RZ na starych zasadach a zmiana podstawy - Stare tematy przeczytaj również:
AS SPRAWOZDANIE
Moduł II AS
AS - sprawozdanie
Moduł II - uzasadnienie
szkolenia piecza zastępcza
moduł II dodatek
zabezpieczenie dofinansowania Aktywny samorząd
AS A2
Kierowanie do placówki opiekuńczo wychowawczej
Zwiększenie dodatku
czy juz robicie projekty UE
AS Moduł II - orzeczenie