mops prowadzi czyste powietrze...i tez burmistrz upoważnił do tego...zaswiadczenia o dochodzie do czystego powietrza tez są chyba z ochrony srodowiskaKlara27 pisze: ↑17 gru 2021, 15:45A ja mam takie pytanie, bo trochę zaczynam się gubić. W ustawie jest mowa o tym, że wnioski na dodatek osłonowy składa się w gminie. Gmina się rozlicza itd.
Czy jednsotka podległa taka jak GOPS/MOPS będzie mogła takie sprawy prowadzić? Czy jest w tej ustawie artykuł, który upoważnia kierownika ops-u? Doczytałam, że w ustawie, która się łączy z tą - o ochronie środowiska w art. 411 ust. 10r jest coś o upoważnieniu - ale to chyba nie w zakresie wydawania decyzji na osłonowy?
Jak to jest ?
Nie jestem pewna czy ops-y mogą to przejąć bo nie ma zapisu o tym wprost. A z tego art. 411 ustawy o ochronie środowiska ust. 10r to nie za bardzo wynika moim zdaniem. Ale mogę się mylić. Jak się mylę to wyprowadźcie mnie z błędu.lokal pisze: ↑20 gru 2021, 9:59Wszystko ok.W dodatkach mieszkaniowych,czyste powietrze jest zapis,że organ np.Prezydent,Wójt,Burmistrz może upoważnić inną osobę do wydawania decyzji w tych sprawach.W projekcie ustawy o dodatkach osłonowych takiego zapisu nie ma.U mnie dodatki mieszkaniowe i energetyczne prowadzi UM,a zasiłki rodzinne i inne MOPS.Ciekawe czy teraz osłonowe można scedować na opiekę społeczną.