a nie dotyczy tego art 2 ust 5 ?
No masło... dosłownie. Czyli mam rozumieć, że ten Narodowy i Wojewódzki fundusz to środki na dodatek osłonowy?:-) pisze: ↑20 gru 2021, 12:0510r. Wójt, burmistrz lub prezydent miasta może, w formie pisemnej, upoważnić swojego zastępcę, pracownika urzędu gminy albo kierownika ośrodka pomocy społecznej, a w przypadku przekształcenia ośrodka pomocy społecznej w centrum usług społecznych na podstawie przepisów ustawy z dnia 19 lipca 2019 r. o realizowaniu usług społecznych przez centrum usług społecznych (Dz.U. poz. 1818) - dyrektora centrum usług społecznych, lub kierownika innej jednostki organizacyjnej gminy, a także inną osobę na wniosek kierownika ośrodka pomocy społecznej, dyrektora centrum usług społecznych lub innej jednostki organizacyjnej gminy do prowadzenia postępowań w sprawach, o których mowa w ust. 10g, w tym do wydawania w tych sprawach zaświadczeń.
art 2 ust 12. ustawy o dodatku osłonowym
Do ustalenia przez wójta, burmistrza lub prezydenta miasta prawa do dodatku
osłonowego, o którym mowa w ust. 1, stosuje się odpowiednio art. 411 ust. 10j –10o
oraz 10r ustawy z dnia 27 kwietnia 2001 r. – Prawo ochrony środowiska (Dz. U. z 2021r. poz. 1973 i 2127)
w art. 411 ust od 10j-10o jest mowa o osobie fizycznej z art. 10g
10g. Osoba fizyczna, która zamierza złożyć wniosek o przyznanie dofinansowania z Narodowego Funduszu lub wojewódzkiego funduszu, może złożyć żądanie wydania zaświadczenia o wysokości przeciętnego miesięcznego dochodu przypadającego na jednego członka jej gospodarstwa domowego.
hehe....masło maślane..![]()
a któż to wie...co poeta miał na myśliKlara27 pisze: ↑20 gru 2021, 13:43No masło... dosłownie. Czyli mam rozumieć, że ten Narodowy i Wojewódzki fundusz to środki na dodatek osłonowy?:-) pisze: ↑20 gru 2021, 12:0510r. Wójt, burmistrz lub prezydent miasta może, w formie pisemnej, upoważnić swojego zastępcę, pracownika urzędu gminy albo kierownika ośrodka pomocy społecznej, a w przypadku przekształcenia ośrodka pomocy społecznej w centrum usług społecznych na podstawie przepisów ustawy z dnia 19 lipca 2019 r. o realizowaniu usług społecznych przez centrum usług społecznych (Dz.U. poz. 1818) - dyrektora centrum usług społecznych, lub kierownika innej jednostki organizacyjnej gminy, a także inną osobę na wniosek kierownika ośrodka pomocy społecznej, dyrektora centrum usług społecznych lub innej jednostki organizacyjnej gminy do prowadzenia postępowań w sprawach, o których mowa w ust. 10g, w tym do wydawania w tych sprawach zaświadczeń.
art 2 ust 12. ustawy o dodatku osłonowym
Do ustalenia przez wójta, burmistrza lub prezydenta miasta prawa do dodatku
osłonowego, o którym mowa w ust. 1, stosuje się odpowiednio art. 411 ust. 10j –10o
oraz 10r ustawy z dnia 27 kwietnia 2001 r. – Prawo ochrony środowiska (Dz. U. z 2021r. poz. 1973 i 2127)
w art. 411 ust od 10j-10o jest mowa o osobie fizycznej z art. 10g
10g. Osoba fizyczna, która zamierza złożyć wniosek o przyznanie dofinansowania z Narodowego Funduszu lub wojewódzkiego funduszu, może złożyć żądanie wydania zaświadczenia o wysokości przeciętnego miesięcznego dochodu przypadającego na jednego członka jej gospodarstwa domowego.
hehe....masło maślane..![]()
takie wnioski są pozytywnie rozpatrywane i wypłaty normalnie idą, natomiast wnioski składane w styczniu będą bez rozpatrzenia
Tak myślałam ale zastanawiam się jak w takich przypadkach potem ze środkami z UW?lusia&lusia pisze: ↑20 gru 2021, 16:20
takie wnioski są pozytywnie rozpatrywane i wypłaty normalnie idą, natomiast wnioski składane w styczniu będą bez rozpatrzenia
Może ktoś coś wie??Klara27 pisze:Tak myślałam ale zastanawiam się jak w takich przypadkach potem ze środkami z UW?lusia&lusia pisze: ↑20 gru 2021, 16:20
myślę, że z uw będziemy rozliczali się normalnie...tzn ja np decyzje wydawałam do 30 kwietnia...i jesli od stycznia nie bedzie pozytywnych decyzji wtedy rozliczam II kwartałyKlara27 pisze: ↑22 gru 2021, 10:27Może ktoś coś wie??Klara27 pisze:Tak myślałam ale zastanawiam się jak w takich przypadkach potem ze środkami z UW?lusia&lusia pisze: ↑20 gru 2021, 16:20