RZZ Wielodzietne
RZZ Wielodzietne
proszę o pomoc , czy RZZ Wielodzietnym przysługuje tylko podniesienie świadczeń na dzieci , czy ustawa przewiduje jeszcze jakieś wsparcie finansowe??
Re: RZZ Wielodzietne
zwrot kosztów utrzymania domu (mieszkania) zgodnie z art. 83 i 84 ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej( Dz. U. z 2011 r., nr 149, poz. 887) składniki pomocy na utrzymanie mieszkania obejmują: czynsz, opłatę z tytułu najmu, opłatę za energię elektryczną i cieplną, wodę, gaz, odbiór nieczystości
stałych i płynnych oraz z tytułu anten zbiorczych, abonamentu telewizyjnego i radiowego, dźwigu osobowego i usługi telekomunikacyjnych.
możliwość zatrudnienia osoby do pomocy na podstawie art.57 ust.1 ustawy
Polecam https://www.pcprwejherowo.pl/wp-content/ ... C3%B3w.pdf
stałych i płynnych oraz z tytułu anten zbiorczych, abonamentu telewizyjnego i radiowego, dźwigu osobowego i usługi telekomunikacyjnych.
możliwość zatrudnienia osoby do pomocy na podstawie art.57 ust.1 ustawy
Polecam https://www.pcprwejherowo.pl/wp-content/ ... C3%B3w.pdf
Alicja jesteś pewna ? chodzi o RZZ Wielodzietne ? czy art 234 wykluczył do 3 lata wszelkie dodatki dla takiej rodziny?
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
są różne dodatki i niektorzy przez trzy lata je wprowadzają , np Wołomin w tym roku podpisal na pokrycie utrzymania lokalu , a w następnym wprowadzi za wypoczynek lub remont
Kasia
ta ustawa dała taką dowolność ,że będąc RZZ Wielodzietną dostałam odmowę na zwrot kosztów utrzymania domu i na chwilę obecną nic nie zmieniło się w porównaniu do grudnia 2011.
Czy mam rozumieć że jest to zła wola moich przełożonych ???
((((
Czy mam rozumieć że jest to zła wola moich przełożonych ???

Iza wiem że znasz dobrze przepisy doradz proszę co mam zrobić , czy w ogóle mogę coś zrobić ?
Oprócz RZZ Wielodzietne - Stare tematy przeczytaj również:
Usamodzielniani MOW
rodzinne domy dziecka
za urlop rodzinom zastepczym zawodowym
Wyznaczenie opiekuna usamodzielnienia
BIOLOGICZNI
Poszukuje wolnego miejsca
ocena sytuacji dziecka w RZ oraz ocena rodziny
Oprogramowie PIECZA
komisja społeczna do wniosków PFRON
art. 38 wytaczanie powództwa o alimenty
przyjmiemy dzieci do rz śląsk
poszukuje rodziny/ placówki
faktyczne umieszczenie w rodzinie zastępczej
z niewiadomych przyczyn nie otrzymałam za bieżący miesiąc pomocy na kontynuowanie naukiam pieniędzy n
Dochód wychowanka
łóżko rehabilitacyjne elektryczne