Komornik może ale nie musi przysyłać kopii wyroku, sąd wyroku też nie przyśle.Lala mido pisze:czyli zawsze mam czekac az komornik czy tez sąd przyśle wyrok podwyższający alimenty oraz zaswiadczenie o bezskutecznosci? tak?
A po co czekać w takiej sytuacji na pisma od komornika? Jak masz zaświadczenie o bezskuteczności to jest to dokument potwierdzający że tytuł do niego wpłynął i na jego podstawie prowadzi egzekucję.Lala mido pisze:Tylko wiszisz wierzycielki zawsze przychodzą pierwsze z wyrkokami i zaswiadczeniami o bezskutecznposci egzekucji i co ja niby mam im powiedziec ze ja i tak musze czekac na pismo od komornika?
Ja nie biorę "wniosku uzupełniającego" ewentualnie proszę stronę o złożenie wniosku o zmianę decyzji, nie muszę wówczas wszczynać postępowania.Lala mido pisze:Ja zrobiłam tak
Wierzycielka przychodzi z wyrokiem i zaswiadczeniem o beszkutecznosci kobieta składa wniosek uzupełniający i przyznaje. To jest żle?
Wyrok+ zaświadczenie + wniosek strony o zmianę decyzji.Lala mido pisze:przychodzi wierzycielka i przyjmujesz wyrok oraz zaswiadczenie o bezskuteczności już z kwotą podwyższoną strona składa osiwadczenie ze prosi o zmaiane np 3 okresów ( bo takie obejmuje podwyższenie) wzwiązku z podwyższeniem alimentów? i na podstawie takiego oswiadczenia wydajesz -zmieniasz decyzje?
Nie wiem za bardzo co to jest ten wniosek uzupełniającyLala mido pisze:Czyli wniosek uzupełniający nie jest konieczny?
Prawda.Lala mido pisze:Jak przychodzi wierzycielka z wyrokiem i zaswiadczeniem na którym widnieje zmiana zasadzonych alimentów to znaczy przeciez ze juz komornik o tym wie czyli wierzycielka zgłosiła komornikowi prawda?
Strona składa Ci wniosek "o przyznanie FA w nowej wysokości"?Elmer pisze:1. prosi o przyznanie FA w nowej wysokości;
Nie zmieniasz decyzji ze starych okresów (po np. wznowieniu) tylko wydajesz nowe decyzje?Elmer pisze:(...)na stare okresy po prostu przyznajesz w nowej wysokości i zaznaczasz, że wypłacasz różnicę;