Proszę, podpowiedzcie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 23 paź 2015, 10:53

Kobieta miała wyrokiem sądu zasądzone alimenty na 3 dzieci po 200 zł na każde z nich.
Teraz donosi mi nowy wyrok, z którego wynika, iż na dwoje dzieci są podwyższone alimenty (300 zł na dziecko), a o trzecim w ogóle nie ma mowy. Dodam, że te trzecie dziecko jest pełnoletnie i legitymuje się orzeczeniem o znacznym stopniu niepełnosprawności.
Czy w chwili obecnej dwoje dzieci mają alimenty zasądzone po 300, a te trzecie 200? Czy te trzecie w ogóle nie ma alimentów?

Nie wiem jak mam przyznać FA?
marta13

Napisano: 23 paź 2015, 11:05

ej, ale to komornik musi ci najpierw przyslac zawiadomienie o zmianie wysokosci zasadzonych alimentow
a poza tym to moze tak byc,ze alimenty na mlodsze dzieci sa podwyzszone na wniosek/pozew ich matki, natomiast pelnoletnia corka nie skladala wniosku o podwyzszenie i dlatego ma takie jak miala:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 23 paź 2015, 11:07

Jeżeli chodzi o zaświadczenie, to właśnie jego nie dostanę, ponieważ dłużnik jest za granicą i mam tylko informację z sądu o prowadzonych postępowaniu.
Czyli gdyby matka nie składała pozwu o zmianę alimentów , bo nie mogła z racji jego pełnoletności, to mama rozumieć, że ona nadal ma zasądzone tylko w tej niższej wysokości. Tak myślicie?
marta13

Napisano: 23 paź 2015, 11:13

gdyby nie miala juz zasadzonych alimentow to musialabys dostac wyrok o zniesieniu obowiazku alimentacyjnego:) a takiego nikt ci przeciez nie dostarczyl,prawda ?
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 23 paź 2015, 11:19

Jak pracuję w FA już ponad 10 lat to nie widziałam jeszcze wyroku o zniesienie obowiązku alimentacyjnego :) Rozumiem, że takie są. Skoro ja takiego nie mam to płacę dalej. Dzięki.
marta13

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x