Sąd Rejonowy nie umie ustalic miejsca pobytu ojca dziecka - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 09 kwie 2018, 14:20

Witam,
w sierpniu 2017r Pani złożyła wniosek. W związku z tym, że prawdopodobnie ojciec dziecka przebywa w Holandii wniosek został przesłany do ROPSU. Niestety nie była w stanie podać adresu zamieszkania ojca dziecka ani miejsca pracy, jednakże przedstawiła szereg dokumentów potwierdzających ze osoby tej szuka m.in. policja i prokuratura, bo unikał płacenia alimentów itp,
Kilka dni temu Wojewoda zwrócił akta sprawy twierdząc ze nie umieją ustalić/ (brak jest przesłanek) koordynacji w związku z brakiem danych ojca dziecka, adresu jego zamieszkania, adresu jego pracodawcy itp, Wezwałam Stone do złożenia wyjaśnień. Pani dzisiaj przyszła, oświadczyła ze nie umie podać adresu zamieszkania ojca dziecka, nawet nie ma pewności czy jest za granica, Ponadto oświadczyła że sąd rejonowy zawiesił postępowanie przeciwko niemu bo nie umie go znaleźć od 2015 roku. (postanowienie sądu załączyła do oświadczenia).

Moje pytanie czy na podstawie jej oświadczenia oraz takiego postanowienia sądu mogę wydać jej decyzje przyznająca ? Chodzi o drugie dziecko.
aleksandra7711
Stażysta
Od: 22 kwie 2016, 8:10
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x