samotna - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 02 lis 2015, 12:18

wychowuję dziecko sama, jestem panną. ojciec dziecka płaci mi dobrowolnie pieniądze comiesięcznie na utrzymanie dziecka, nigdy nie zasądzałam go o alimenty. czy w takim razie będzie mi się przysługiwało rodzinne?
samotna

Napisano: 02 lis 2015, 12:43

proszę o odpowiedź, to dla mnie ważne. czy będzie mi się należał zasiłek rodzinny? a dodatek dla matki samotnie wychowującej?
samotna

Napisano: 02 lis 2015, 12:44

z tego co piszesz to nie.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 02 lis 2015, 12:48

czy konieczne jest wystąpienie do sądu o alimenty, jeśli ojciec dziecka płaci co miesiąc dobrowolnie? co musze złożyć do wniosku aby otrzymać rodzinne?
samotna

Napisano: 02 lis 2015, 13:10

odpis podlegającego wykonaniu orzeczenia sądu zasądzającego alimenty na rzecz osób w rodzinie lub poza rodziną lub odpis protokołu posiedzenia zawierającego treść ugody sądowej, lub odpis zatwierdzonej przez sąd ugody zawartej przed mediatorem, zobowiązujących do alimentów na rzecz osób w rodzinie lub poza rodziną
madzia11

Napisano: 02 lis 2015, 13:16

a nie możesz po prostu wpisać go do składu rodziny, podać jego dochody i wtedy, jak nie przekroczycie kryterium rodzinne się należy
grzegorz_k

Napisano: 02 lis 2015, 13:44

ojciec dziecka wyprowadził się, pieniądze przesyła mi na konto; nie chce udostępnić swoich dochodów; spisaliśmy między sobą oświadczenie że mi płaci na dziecko; nic poza tym
samotna

Napisano: 02 lis 2015, 13:57

to o rodzinnym zapomnij
grzegorz_k

Napisano: 02 lis 2015, 13:58

choć dodam że są wyroki sądów które twierdzą inaczej
grzegorz_k

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x