Samotna matka dodatek Art. 11a

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
kruszyna
Referent
Zajmuję się: Jestem referentem ds. funduszu alimentacyjnego oraz świadczeń rodzinnych.
Kontakt:

Samotna matka dodatek Art. 11a

Post autor: kruszyna »

Kobieta ma rozwód jedno dziecko zostaje pod jej opieką, drugie zaś z ojcem . W wyroku jest tylko napisane że dziecko X pozostaje pod opieką Pani a dziecko Y pod opieką ojca, nie ma nic o alimentach, ponieważ są podzieleni jakby dziećmi. Czy przysługuje jej dodatek z tytułu samotnego wychowywania dziecka traktując że alimenty zostały oddalone ?
Awatar użytkownika
noteev
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Samotna matka dodatek Art. 11a

Post autor: noteev »

Nie. Musiałby być wyrok oddalający alimenty, a w tym przypadku sąd zobowiązał rodziców do ponoszenia całkowitych kosztów na dane dziecko (każdy na swoje). Ustalenie miejsca pobytu i opieki jednego dziecka u matki, a drugiego u ojca nie będzie oddaleniem powództwa.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
kruszyna
Referent
Zajmuję się: Jestem referentem ds. funduszu alimentacyjnego oraz świadczeń rodzinnych.
Kontakt:

Re: Samotna matka dodatek Art. 11a

Post autor: kruszyna »

Tak właśnie myślałam ale wolałam się upewnić ;) dziękuję za pomoc
ODPOWIEDZ