ściąglaność - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 15 sty 2014, 18:52

Jaką macie miesięczną ściągalność przy około 20.000 wypłaty miesięcznie? Dług jest już bardzo duży i zastanawiam sie co można jeszcze zrobić, zwłaszcza, że Panie z księgowości dopytują się kiedy ,,oni\'\' to spłacą? Co ja mogę jeszcze zrobić? Mamy przeciętnie od 3000 do 4000. To mało czy przecietnie jak na kraj?
~Edyta

Napisano: 15 sty 2014, 18:57

Dodadm jeszcze, że ściągalności za rok 2013 mam 16,5 proc.
Jak jest w innych ośrodkach?
~Edyta

Napisano: 15 sty 2014, 18:59

ja wypłacam ok.35-38 tys. a ściągam ok. 3tys. z czego ok. 1tys. wydajemy na same pisma-znaczki do Państwa-dłużników..
~brzdąc

Napisano: 15 sty 2014, 19:04

No i jak jeszcze udało sie jedną sprawę nie umorzyć przed sądem to mnie dłużnik przesłuchiwał na sali sądowej, oskarżał i wogóle czułam się jak ,,łach\'\' . winny okropny i wogóle.
~Edyta

Napisano: 16 sty 2014, 9:41

Za rok 2013 ściągalność 19%
~Agnieszka

Napisano: 16 sty 2014, 10:01

Ja wypłacam miesięcznie tak z 30 tyś. a ściągalność rzadko kiedy przekracza 1000 zł. miesięcznie. Mam ledwo 40 dłużników ale większość to wieloletni bezrobotni alkoholicy mieszkający w lokalach komunalnych. I co ja niby mam zrobić. Przychodzi na wywiad, mówi, że bezrobotny to co najwyżej wysłać do PUP pismo o aktywizację. Nie przychodzi to ostatecznie może skończyć w więzieniu a dla niektórych to wręcz nagroda bo będą tam mieli lepiej niż na wolności.

Pomysł dla państwa. Każdego niepracującego dłużnika wysyłać na jakieś przymusowe roboty. On za pracę dostaje jeść i miejsce do spania a zarobione pieniądze idą na spłatę zadłużenia.
~MZ

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x