od pażdziernika mam przyznane FA na siebie. wczoraj dostałam do wiadomości pismo od komornika ze egz jest skuteczna i ze bedzie uchylony fundusz. z tego co wiem dłuznik spłacił tylko to co ma u komornika a w OPS ma jeszcze zadłużenie. czy mimo to mogą uchylić mi fundusz? proszę o odp.
jeżeli egzekucja jest skuteczna tzn., że nie ma zadłużenia i nie ma FA, jeżeli masz wątpliwości idzi zapytaj OPS czy całość zobowiązań zostało spłaconych
pytałam w OPS. Pani powiedziała ze jezeli egz u komornika jest skuteczna to nalezy uchylic FA. przeglądałam ustawę z dnia 7 września 2007 r ale i tak z tego nic nie rozumiem.prosze o odp
asia dostałaś wszystko co powinnaś dostać tytułem zaległych i bieżących alimentów - egzekucja jest skuteczna...nie patrz na to czy jest zadłużenie z tytułu wypłaconego na twoja rzecz funduszu bo to nie ma znaczenia liczy sie tylko to czy na twoja rzecz jest jakas zaległość czy też nie
dziękuje Jagoda, czyli teraz bedzie uchylona FA a tata bedzie mi płacił alimenty? przynajmniej powinien... bo jezeli znowu mi nie zapłaci to ponownie komornik, OPS i tak w kółko?
asiu taka jest procedura. Względem ciebie tzn. dzieci dług został spłacony. w związku z tym komornik wystawił skuteczność egzekucji. Fa bedzie uchylony a dłużnik powinien płacic kase. A OPS podejmie jeszcze wzgledem dłuznika działanie aby spłacił im.