Napisano: 24 sty 2014, 19:46
Jesteś wielki ~~m choć taki skromny, moim zdaniem masz rację i ja konkretnie zrobiłabym tak jak Ty to opisałeś \"zmiana zasiłku stałego od grudnia, ponieważ w listopadzie zasiłek pielegnacyjny był dochodem utraconym\" I w tym przypadku jest to dzialanie z urzędu.( przynajmniej powinno być)
Nie można karać człowieka i urągać jego godności skazując go na ekonomiczne straty tylko dlatego, że w swoim życiu nie potrafił zadbać o swoje podstawowe potrzeby, jeżeli ma zasilek stały - to nie dzieje się to przypadkiem i pracownik socjalny powinien o tym wiedzieć i takie osoby mieć w pierwszej kolejności na uwadze ponieważ jest to minimum egzystencjalne zgodnie z naszym prawem w takich okolicznościach i karanie dodatkowe to tak jakby okradanie tego człowieka z tego co prawo jemu gwarantuje, a rzetelny i sumienny pracownik socjalny swoją praca potwierdza jako gwarant zasady zaufania obywatela do państwa.
Prawo nie działa wstecz ~~Wredna dlatego tak ważne jest aby pracownikami socjalnymi były osoby empatyczne, rzetelne i sumienne
Przepraszam za ten długi wywód, ale jak nieraz czytam te posty to też mi się chce powiedzieć \"sia la la la zwariowałam! \"nie jestem z tego świata
Jednak dopóki czytam np.~~m, mam gwarancję, że jeszcze nie wszystko stracone, że nie można sie poddawać, a kto pyta nie blądzi nawet jeżeli już zapomina jak sie nazywa:)