Skierowania do placówki op-w
Skierowania do placówki op-w
Witam,czy ktoś wystawiał już skierowania do placówki na nowych zasadach? jaka podstawa prawna?
Re: Skierowania do placówki op-w
Ja również ponawiam. A bierzecie zgodę dyrektora placówki?
jesli ktos będzie miał wzór nowego skierowania to prosze o faź (0-44) 733-90-03 będze wdzięczna bo mój prawnik mówi że teraz to skierowania będziemy wydawać decyzja albo jeszcze inaczej
Ja mam pytanie dotyczace dzieci do 10 r.ż. czy kierujecie takie dzieci do placówek. Jesli tak to na jakiej podstawie. Czy to dotyczy także dzieci z iinych powiatów.
do aa absurd ? a przepraszam jestes prawnikiem że się znasz???
ja w sprawie skierowania, mam ten sam problem głównie z prawnikiem a i sama mam już jakiś mętlik w głowie z tymi nowymi przepisami. Proszę o maili wszystkich, którzy już może mają opracowane nowe skierowania do placówki
[email protected]
[email protected]
z tego co mi wiadomo to POW funkcjonują przez rok od dnia wejścia w życie nieszczęsnej ustawy na dotychczasowych zasadach.ja umieściłam już 3 dzieci w różnym wieku.w podstawie powołuję sie na art. 35 ust. 1 i art. 180 pkt. 2 ustawy z dnia 9 czerwca 2011 roku o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej (Dz. U. 2011 Nr 149, poz. 887 ze zm.), a także na podstawie upoważnienia Dyrektora nr …………………… z dnia ………………… i postanowienia Sądu Rejonowego
w ………………… Wydział III Rodzinny i Nieletnich, sygnatura akt ……………… z dnia …………………..roku. Aktualnie oczekuję na akceptację prawnika wzoru porozumienia jakie zamierzam zawierać z gminami co do współfinansowania.
w ………………… Wydział III Rodzinny i Nieletnich, sygnatura akt ……………… z dnia …………………..roku. Aktualnie oczekuję na akceptację prawnika wzoru porozumienia jakie zamierzam zawierać z gminami co do współfinansowania.
dzięki ask! daj znać jak będzie wygladać wasze porozumienie z gminami
Oprócz Skierowania do placówki op-w - Stare tematy przeczytaj również:
Stare zasady- wywiad?
kto ponosi odpłatność po 18 wobec ustawy o pieczy
dofinansowanie
Kurator osoby nieobecnej
decyzja o odpłatności dla rodziców biologicznych
firmy upowaznione do poszukiwania darczynców dla placówek
utrzymanie dziecka w placówce rodzinnej
10% dodatku - decyzje stare - a 1000 zł od stycznia
pierwsze umieszczenie dziecka w pieczy
DECYZJE NA STARYCH ZASADACH WYCHOWANKOWIE
co z wyrównaniem dla rodzin zastępczych
3 letni program rozwoju pieczy za ustawę w spr. odpłatności rodziców biologicznych
SEKRETARZ - Powiatowy Zespół ds.Orzekania o Niepełnosprawności
pomoc dla rodziny zastępczej
praca socjalna
numery nip