skład rodziny 500+
skład rodziny 500+
pisałam już o tym, ale nie uzyskałam info. Chodzi mi o skład rodziny. Otóż małżeństwo, sprawa rozwodowa w toku. Podzielili się dziećmi. Zona mieszka z jednym dzieckiem, a mąż z drugim dzieckiem. Ponadto mąż mieszka również z partnerką z którą ma dziecko. Jak partnerka składa wniosek to tylko na swoje dziecko i w składzie rodziny ona, to dziecko i ojciec dziecka, to nie wiem jak w przypadku męża i zony?Czy żona na to jedno dziecko i w skłądzie mąż i to drugie dziecko? A mąż?Na te dwoje dzieci, jedno które ma z żoną i drugie któe ma z partnerką? Zamotałam się.
Re: skład rodziny 500+
strasznie chaotycznie napisane...
do składu rodziny liczy się dziecko które zamieszkuje z rodzicem, jeżeli ktoś płaci alimenty na dziecko i to dziecko nie mieszka z nim to nie liczy go do składu rodziny
do składu rodziny liczy się dziecko które zamieszkuje z rodzicem, jeżeli ktoś płaci alimenty na dziecko i to dziecko nie mieszka z nim to nie liczy go do składu rodziny
ok. wyjaśnię prościej.
1. Żona i mąż. Mieszkają oddzielnie. Nie mają jeszcze rozwodu ani alimentów.Mają 2 dzieci. Zona mieszka z jednym dzieckiem a mąż z drugim dzieckiem.
W takim przypadku każdy z nich składa wniosek oddzielnie? I kto w składzie rodziny?
2. Tenże mąż mieszka z ze swoim dzieckiem z małżeństwa z partnerką, z którą ma wspólne dziecko. I kto tu składa wniosek? Czy partnerka na ich wspólne dziecko i w składzie tenże ojciec dziecka i dziecko tegoż pana?
1. Żona i mąż. Mieszkają oddzielnie. Nie mają jeszcze rozwodu ani alimentów.Mają 2 dzieci. Zona mieszka z jednym dzieckiem a mąż z drugim dzieckiem.
W takim przypadku każdy z nich składa wniosek oddzielnie? I kto w składzie rodziny?
2. Tenże mąż mieszka z ze swoim dzieckiem z małżeństwa z partnerką, z którą ma wspólne dziecko. I kto tu składa wniosek? Czy partnerka na ich wspólne dziecko i w składzie tenże ojciec dziecka i dziecko tegoż pana?
wg mnie konkubina ma w skladzie rodziny meza (tej pierwszej pani) i ich wspolne dziecko, jesli nie przekrocza 800 zl.
zona ma w skladzie meza i skalada na dwoje dzieci a z podzialem kasy niech sie dogadaja.
rodzina caly czas pozostaja poki nie maja rozwodu, chyba ze maja orzeczony podzial dzieci to zmienia postac rzeczy. ale tego nie napisalas, wiec nie wiem.
ma ktos inne zdanie?
zona ma w skladzie meza i skalada na dwoje dzieci a z podzialem kasy niech sie dogadaja.
rodzina caly czas pozostaja poki nie maja rozwodu, chyba ze maja orzeczony podzial dzieci to zmienia postac rzeczy. ale tego nie napisalas, wiec nie wiem.
ma ktos inne zdanie?
Oprócz skład rodziny 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Kontrolę z 500+
termin składania wnioskó
Praca GOPS w Kołobrzegu
podinspektor???
od kiedy można zatrudnić ? na 500 +
Gdzie otworzyć racunek w banku pod 500+
500+ na drugie dziecko a koordynacja
świadczenie rodzicielskie -dochód uzyskany i nieopodatkowany
zbieg prawa do 500
Czy dodatek mieszkaniowy liczy sie do dochodu ?
Druki - błędy?
kindergeld
czy mogę złożyć wniosek w I 2017 r. z dochod. za 2015r. ?
zmiana w statucie
dochód
rachunek