skład rodziny - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 10 cze 2015, 8:58

czy dzieci przebywające w instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie ale nie pod opieka opiekuna prawnego należy wpisywać w skład rodziny wnioskodawcy ?
pan składa wniosek na szo na ojca jest żonaty nie utrzymuje kontaktów z żoną i nie chce jej wpisać do składu rodziny (czy może jej nie wpisywać ?) dodatkowo 2 dzieci przebywa w ośrodku szkolnowychowawczym w definicji rodziny niema zapisu ze dzieci przebywające w izcu nie wpisuje się do składu rodziny.
według mnie w składzie powinien być wnioskodawca, jego żona oraz dzieci czy dobrze myślę?
ja-fa

Napisano: 10 cze 2015, 9:10

bardzo dobrze, jeszcze zonki dochody beda potrzebne wtedy sie dopiero wscieknie :)
masterm

Napisano: 10 cze 2015, 9:18

no fajnie---------- nie był w stanie opiekować się dziećmi a opiekuje się ojcem?
~o~

Napisano: 10 cze 2015, 9:24

Czy my jako organ możemy bez wiedzy żony strony wystąpić do urzędu skarbowego o wydanie zaświadczenia o osiągniętych dochodach?
ja-fa

Napisano: 10 cze 2015, 9:30

ja-fa pisze:Czy my jako organ możemy bez wiedzy żony strony wystąpić do urzędu skarbowego o wydanie zaświadczenia o osiągniętych dochodach?
my wystepujemy tylko w przypadku kiedy toczy sie sprawa o rozwod i strona napisze stosowne podanie , w kazdym innym przypadku strona jest sama zobowiazana do dostarczenia dokumnetow o dochodach , moze zona nie pracowala wiec Pan napisze oswiadczenie i tyle :)
masterm

Napisano: 10 cze 2015, 9:32

A co z oświadczeniem żony o dochodzie nieopodatkowanym?
ja-fa

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x