SKŁAD RODZINY - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 31 mar 2016, 12:58

Kogo bierzemy do składu rodziny jeśli matka jest w związku konkubenckim, z którego ma jedno dziecko. Dwoje starszych dzieci jest ze związku małżeńskiego i nie ma jeszcze rozwodu. Kto do składu rodziny i czyje dochody?
EwelinaJ

Napisano: 31 mar 2016, 14:10

mamusia, konkubent, ich dziecko i 2 dzieci mamusi (ubiegać się moze na cala trojke bo wszytskie dzieci mieszkaja z nia - powiedzmy )
masterm

Napisano: 31 mar 2016, 14:22

i mąż też
1ja

Napisano: 31 mar 2016, 14:31

no właśnie mąż i konkubent w składzie rodziny i dochody ich obu? - paranoja jakaś?! :o
EwelinaJ

Napisano: 31 mar 2016, 14:38

wg ustawy; mąż to rzecz święta chyba ze prawomocna separacja, rodzice dzieci - chyba że osoba wnioskująca czuje się samotna to wtedy nie musi podawać.
1ja

Napisano: 31 mar 2016, 14:42

czyli dochód męża i konkubenta i ich ewentualne podpisy???
EwelinaJ

Napisano: 31 mar 2016, 14:46

konkubenta nie bo ma męża
snejk26
Praktykant
Od: 14 mar 2016, 9:40
Zajmuję się:

Napisano: 31 mar 2016, 15:42

masterm pisze:mamusia, konkubent, ich dziecko i 2 dzieci mamusi (ubiegać się moze na cala trojke bo wszytskie dzieci mieszkaja z nia - powiedzmy )
korekta : w składzie mamusia i jej mąż bez konkubenta ;)
masterm

Napisano: 31 mar 2016, 15:55

czyli małżeństwo rzecz święta. A ja mam nieco inaczej. Mam małżeństwo,które ma 2 dzieci oczywiście z tego małżenstwa. Jedno dziecko mieszka z ojcem jedno z matką. Rozwodu jeszcze nie ma.W dodatku mąż ma dziecko z inną Panią.
I mąż składa wniosek na swoje dziecko z małżenstwa i drugie, które ma z Panią, w skłądzie ten pan, 2 dzieci i żona.
Natomiast jak będzie składać żona to tylko na jedno dziecko a w skłądzie?ona, to dziecko i mąż?
justa84

Napisano: 31 mar 2016, 16:38

justa84 pisze:czyli małżeństwo rzecz święta. A ja mam nieco inaczej. Mam małżeństwo,które ma 2 dzieci oczywiście z tego małżenstwa. Jedno dziecko mieszka z ojcem jedno z matką. Rozwodu jeszcze nie ma.W dodatku mąż ma dziecko z inną Panią.
I mąż składa wniosek na swoje dziecko z małżenstwa i drugie, które ma z Panią, w skłądzie ten pan, 2 dzieci i żona.
Natomiast jak będzie składać żona to tylko na jedno dziecko a w skłądzie?ona, to dziecko i mąż?
Żle będzie.
Składy rodziny im się nie będa zgadzac.
Jako małżeństwo powinni wnioskować na trójkę dzieci.
z tym że chyba można by było to załatwic dwoma wnioskami. Pan by wnioskował tak jak pisałaś , na to swoje, na to co jest u niego, a pani , na to, które jest z nią. Ale w kazdym wniosku ten sam 5 osobowy skład rodziny.
m&m

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x