SKŁAD RODZINY - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 31 mar 2016, 17:13

aha, dzięki. Czyli partnerki męża nie ma nigdzie w składzie rodziny.Przypuśćmy, że lada chwila będzie rozwód.1 dziecko przy ojcu, drugie przy matce. I wtedy tenże pan po rozwodzie wnioskuje na swoje dziecko z małżeństwa i dziecko z konkubinatu i w skąłdzie on, 2 dzieci i konkubina.
justa84

Napisano: 31 mar 2016, 18:22

Ja mam jeszcze inne pytanie. Małżeństwo rzecz święta, a co zrobić w przypadku, gdy małżeństwo nie mieszka ze sobą, nie ma rozwodu, separacji ani rozdzielczości majątkowej, ale mąż ma zasądzone alimenty na dzieci. Ta pani liczy go do składu rodziny i bierze jego dochód czy nie wpisuje, ale wlicza za to alimenty?
gaia.caia

Napisano: 31 mar 2016, 18:36

gaia.caia pisze:Ja mam jeszcze inne pytanie. Małżeństwo rzecz święta, a co zrobić w przypadku, gdy małżeństwo nie mieszka ze sobą, nie ma rozwodu, separacji ani rozdzielczości majątkowej, ale mąż ma zasądzone alimenty na dzieci. Ta pani liczy go do składu rodziny i bierze jego dochód czy nie wpisuje, ale wlicza za to alimenty?
Jak napisane wyżej, małżeństwo rzecz święta.Urzędnik nie będzie wnikał w szczegóły życia małżeńskiego. Jeżeli jest mąż, to musi być w składzie rodziny i będą brane jego dochody a nie alimenty. Jak nie pasuje to trzeba sobie sytuację prawnie uregulować.
Gość

Napisano: 31 mar 2016, 18:48

żeby ci podopieczni jeszcze to rozumieli...
boże daj żyć
gaia.caia
Praktykant
Od: 31 mar 2016, 18:44
Zajmuję się:

Napisano: 31 mar 2016, 19:05

gaia.caia pisze:żeby ci podopieczni jeszcze to rozumieli...
Trzeba cierpliwie i spokojnie tłumaczyć. Nic tutaj nie poradzimy, dopóki ludzie są małżeństwem to tworzą rodzinę. Może dzięki temu niektórzy będą mieli motywację do uregulowania swojej sytuacji rodzinnej
Gość

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x