SKŁAD RODZINY

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
justa84

Re: SKŁAD RODZINY

Post autor: justa84 »

aha, dzięki. Czyli partnerki męża nie ma nigdzie w składzie rodziny.Przypuśćmy, że lada chwila będzie rozwód.1 dziecko przy ojcu, drugie przy matce. I wtedy tenże pan po rozwodzie wnioskuje na swoje dziecko z małżeństwa i dziecko z konkubinatu i w skąłdzie on, 2 dzieci i konkubina.
gaia.caia

Post autor: gaia.caia »

Ja mam jeszcze inne pytanie. Małżeństwo rzecz święta, a co zrobić w przypadku, gdy małżeństwo nie mieszka ze sobą, nie ma rozwodu, separacji ani rozdzielczości majątkowej, ale mąż ma zasądzone alimenty na dzieci. Ta pani liczy go do składu rodziny i bierze jego dochód czy nie wpisuje, ale wlicza za to alimenty?
Gość

Post autor: Gość »

gaia.caia pisze:Ja mam jeszcze inne pytanie. Małżeństwo rzecz święta, a co zrobić w przypadku, gdy małżeństwo nie mieszka ze sobą, nie ma rozwodu, separacji ani rozdzielczości majątkowej, ale mąż ma zasądzone alimenty na dzieci. Ta pani liczy go do składu rodziny i bierze jego dochód czy nie wpisuje, ale wlicza za to alimenty?
Jak napisane wyżej, małżeństwo rzecz święta.Urzędnik nie będzie wnikał w szczegóły życia małżeńskiego. Jeżeli jest mąż, to musi być w składzie rodziny i będą brane jego dochody a nie alimenty. Jak nie pasuje to trzeba sobie sytuację prawnie uregulować.
gaia.caia
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: gaia.caia »

żeby ci podopieczni jeszcze to rozumieli...
boże daj żyć
Gość

Post autor: Gość »

gaia.caia pisze:żeby ci podopieczni jeszcze to rozumieli...
Trzeba cierpliwie i spokojnie tłumaczyć. Nic tutaj nie poradzimy, dopóki ludzie są małżeństwem to tworzą rodzinę. Może dzięki temu niektórzy będą mieli motywację do uregulowania swojej sytuacji rodzinnej
ODPOWIEDZ