skład rodziny a opłata za śmieci- Pomocy - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 23 mar 2016, 11:53

wnioskodawca wykazuje 4 osoby natomiast za śmieci płaci za 7 osób i twierdzi że tamte nie mieszkają tylko nie chce ich ze śmieci wykreślać bo może kiedyś wrócą i otwarcie powiedział że jedni za granicą inny w innej miejscowości. I co teraz jest jakaś podstawa prawna że muszą się zgadzać wydatki za śmieci z liczbą osób i wezwać do uzupełnienia składu rodziny i dochodu tych osób i pkt 5 b) bo akurat nie wypełnił.....
Czy nie ma on obowiązku wykazywać tych 7 osób ale z drogiej strony wydatki na wodę i śmieci są bardzo duże i w takiej sytuacji za osoby które nie mamy w składzie rodziny płacimy.......
Gość

Napisano: 23 mar 2016, 14:56

Witam serdecznie, to jego sprawa, że opłaca śmieci za siedem 7 osób, ja pomniejszam ten wydatek do osób zamieszkałych ( 4 RAZY 12,0= 48 ZŁ
brunetka

Napisano: 23 mar 2016, 15:37

Na jakiej podstawie obniżasz wydatki na mieszkanie??
wer

Napisano: 23 mar 2016, 15:58

Odnosząc się do Twojego opisu u mnie wygląda to następująco: na oświadczeniu pisze ze faktycznie zamieszkują 4 osoby i z nimi prowadzi gospodarstwo domowe w rozumieniu art. 4 ust. 1 ustawy z dnia 21 czerwca 2001r. o dodatkach mieszkaniowych. Informuję ,że te osoby można tymczasowo zawieść w opłatach, robię wyliczenia na 4 osoby i do tej kwoty przyznaję świadczenie. W uzasadnieniu opisuję ze pomniejszyłam wydatki i tyle.
Gość

Napisano: 23 mar 2016, 22:13

Rozumiem, że gdy sytuacja odwrotna, to urząd odpowiednio powiększa wydatki ;)
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 24 mar 2016, 10:12

a jak poprosić o podstawę prawną to nagle cisza .... :D
brodafix

Napisano: 24 mar 2016, 10:17

a to nie jest tak przypadkiem, że poziom wydatków określa zarządca ? na jakiej to niby podstawie pracownik dodatków może sobie dowolnie pomniejszać wydatki bo jak słusznie zauważył PCW raczej nikt nie jest skory do powiększania :) :) :) :) ?
brodafix

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x