W bieżącym okresie mam 3 wierzycielki: matka na dziecko i 2 pełnoletnie córki same na siebie. Jedna z pełnoletnich córek w czerwcu podjęła zatrudnienie, po uwzględnieniu dochodu zyskanego dochód przekracza (na dzień dzisiejszy wypłata świadczeń została wstrzymana u wszystkich). Matka powiedziała że córka nie mieszka u niej i się usamodzielniła. Czy w takim przypadku powinnam zrobić uchylenia 3 decyzji czy tylko jednej? Jesli mam uchylić tylko 1 decyzję to co powinnam mieć od matki i drugiej córki aby miały FA (czy samo oświadczenie wystarczy??)
Mam oświadzcenie że córka z dniem 10 lipca utrzymuje się sama tzn. od dnia kiedy otrzymała 1 wypłatę. Teraz mam problem z wnioskiem córki:
skład rodziny matka, 2 siostry i wnioskodawca; od czerwca wnioskodawca- podjęła zatrudnienie. Oświadczenie od 10 lipca sama się otrzymuje. Uzysk za m-c maj powoduje uchylenie świadczeń od sierpnia. A CO SĄDZICIE O LIPCU?? Czy skład rodziny zmieniam od lipca (na wnioskodawcę +matka = przekroczenie dochodu) czy uznajemy że świadczenie jest niepodzielne i ze 9 dni utrzymywała ja matka i lipiec pozostaje bez zmian?