SKŁAD RODZINY I DOCHODY ZA 3 MCE - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 18 maja 2021, 13:06

Witam
Pani składa teraz wniosek, mieszka z dzieckiem jej partner ma zakaz zbliżania, sytuacja przemocowa. Dochody za luty, marzec i kwiecień i wtedy mieszkał z nią partner a teraz nie ma go w składzie rodziny. Czy biorę jego dochody za te 3 miesiące bo ona teraz nie ma żadnego dochodu, nie ma alimentów powiedziała mi, że płaciła za mieszkanie bo pożyczyła pieniądze od znajomych, tak to nie ma żadnego dochodu....co w takiej sytuacji? Dochód zero? Pożyczki nie wliczamy do dochodu. Skoro w składzie rodziny dwie osoby to jak mam wziąć dochody partnera z 3 miesiące skoro już nie mieszka?? Z drugiej strony mieszkali wtedy razem i mieszkanie nie jest zadłużone....proszę o pilną pomoc
Cytrynka
Stażysta
Od: 05 gru 2018, 10:50
Zajmuję się: DM/KDR/ZP

Napisano: 18 maja 2021, 15:28

Raczej stosujemy zasadę, że nie bierzemy pod uwagę dochodów osoby, której brak w składzie rodziny. Jeśli pani Ci tę całą sytuację przedstawi wyczerpująco na oświadczeniu, myślę, że nie będzie z tym wnioskiem problemu. Bo nie wyczarujemy dochodu, skoro go nie było. O pożyczkach też może na oświadczeniu wspomnieć. A rodzinnego pani nie bierze?
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 19 maja 2021, 8:05

nie ma rodzinnego... a tego Pana dochody za II, III i IV biorę? Razem w tych miesiącach gospodarowali i utrzymywali mieszkanie z jego pieniędzy bo ona nie pracowała to nie miała swoich środków...bo alimenty dopiero będzie składać i przyszła do MOPS po zasiłki bo nie ma środków na życie teraz żadnych...
Cytrynka
Stażysta
Od: 05 gru 2018, 10:50
Zajmuję się: DM/KDR/ZP

Napisano: 19 maja 2021, 17:35

Cytrynka pisze:
19 maja 2021, 8:05
nie ma rodzinnego... a tego Pana dochody za II, III i IV biorę?
Przecież Ci napisałam.
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x