skład rodziny: podanie czy nowy wniosek??? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 17 sie 2015, 11:25

przyszła do mnie kobieta i zgłosiła ,że córka wyszła za mąż w sierpniu, tylko że napisała mi prośbę o uchylenie zasiłków na córkę od sierpnia. niby prosta sprawa ale wykluczenie córki z rodziny spowoduje przekroczenie kryterium dochodowego i teraz nie wiem czy nie powinnam poprosić o wypełnienie nowego wniosku? jak myślicie ,takie podanie wystarczy? jeszcze nie było wypłat w sierpniu więc nie wiem czy uchylić od sierpnia czy od września???
wiolawiola

Napisano: 17 sie 2015, 11:30

mi wystarczy
po co nowy wniosek? ubiega się o jakieś świadczenia z tego tytułu? wniosek jest o zasiłek i dodatki a ona rezygnuje a nie ubiega się.
anabelka

Napisano: 17 sie 2015, 11:38

ja biorę własnoręczne oświadczenie strony pod odpowiedzialnością karną + zgodę na uchylenie decyzji na 155 KPA dot. dziecka na które ma być uchylenie ; strona ponadto zawsze w dec. przyznającej jest poinformowana że jest zobowiązana do zgłoszenia zmian i piszę art....na tej podstawie uchylam dec. w części ..... w punkcie.....i wstrzymuję od żądanego m-ca wypłatę na to dziecko.
inkaa

Napisano: 17 sie 2015, 11:44

Zrezygnować ze świadczeń można w każdej chwili i to bez podawania przyczyny. Jakie wnioski jeszcze?
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x