Napisano: 08 gru 2014, 10:08
Dotychczas rodzina liczyła 4 osoby: Ojciec samotnie wychowujący 2 nieletnich dzieci i dorosły syn. Rodzina miała przyznany zasiłek okresowy i obiady dla dzieci w okresie wrzesień-grudzień 2014. Z końcem listopada ojciec znalazł się w szpitalu - leczenie będzie trwało ok. pół roku. Dzieci pozostają pod prawną opieką ojca ale upoważnione do podejmowania decyzji w ich sprawie jest dorosłe rodzeństwo nie zamieszkujące w naszej gminie ( nie ten dorosły brat, który mieszkał z nimi gdyż to osoba nieodpowiedzialna, naduż. alkohol). Dzieci faktycznie mieszkają w bursie szkolnej i tylko na weekendy wyjeżdżają do rodzeństwa. Upoważnienie napisał ojciec - kurator stwierdził, że to wystarczy aby reprezentować dzieci w szkole lub w sprawie leczenia. Moje pytania: Jak ustalić obecnie skład rodziny? Co z zasiłkiem okresowym i obiadami w grudniu? Czy ojciec będąc w szpitali może złożyć wniosek o obiady dla dzieci i okresowy? C o wtedy z wywiadem i jaki skład rodziny przyjąć? Kompletnie nie wiem co mam z tym robić.