Skład rodziny - pomocy !!!

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
inspektor123
Referent
Zajmuję się: św
Kontakt:

Skład rodziny - pomocy !!!

Post autor: inspektor123 »

Witajcie.
Kobieta ma troje dzieci. dwoje z innym i jedno z innym. obecnie ma męża z którym dzieci nie ma i pyta czy musi go wpisywac w skład rodziny bo od dłuższego czasu nie są juz razem, nie wie gdzie przebywa a nie mają rozwodu?
Bardzo prosze o podpowiedź!
ops.oliwia
Referent
Zajmuję się: świadczenia rodzinne
Kontakt:

Re: Skład rodziny - pomocy !!!

Post autor: ops.oliwia »

musi wpisać męża, niech zrobi sobie separację
LucB
Referent
Zajmuję się: wszystko
Kontakt:

Post autor: LucB »

a co w takim razie z jego dochodami , bo ja mam tez podobny przypadek, nie rozliczał się , nigdzie nie figuruje w ZUS, ale zona nie oświadczy, czy on gdzieś pracuje czy nie bo twierdzi, ze nic o nim nie wie.
Awatar użytkownika
Szarak
VIP
Zajmuję się: Multitasking
Kontakt:

Post autor: Szarak »

LucB pisze: 11 paź 2019, 11:09 a co w takim razie z jego dochodami , bo ja mam tez podobny przypadek, nie rozliczał się , nigdzie nie figuruje w ZUS, ale zona nie oświadczy, czy on gdzieś pracuje czy nie bo twierdzi, ze nic o nim nie wie.
Czyli Pan nie ma ubezpieczenia zdrowotnego i masz podstawę do wezwania pod rygorem pozostawienia wniosku bez rozpatrzenia.
inspektor123
Referent
Zajmuję się: św
Kontakt:

Post autor: inspektor123 »

Szarak wlaśnie poruszyłes wątek o który mialam zapytać. jak wezwę kobitkę bo mąż nie ma ubezpieczenia a ona wiadomo,że powie mi "nic o mężu wiem" to co mam zrobić z tym wnioskiem?
ODPOWIEDZ