składka wstecz przy nowym świadczeniu pielęgnacyjnym
-
- Praktykant
- Zajmuję się: fa, sr
- Kontakt:
składka wstecz przy nowym świadczeniu pielęgnacyjnym
Pani w grudniu 2024 miała przyznane pierwszy raz świadczenie pielęgnacyjne. w oświadczeniu zrezygnowała z możliwości opłacania składek społecznych i zdrowotnych. ni przyznała nam się, że jest zarejestrowana w pup jako bezrobotna ze składkami tam. Teraz, w kwietniu przyszła do nas z decyzją z 04.04, że wyrejestrowali ją z pup od grudnia i że chce mieć przy ŚP składki społeczne i zdrowotną. czy ja mogę się cofnąć ze składkami do grudnia i na jakiej podstawie? skoro oświadczyła, że nie chce? jest nowe ŚP, wiec my nie wnikamy czy kobieta pracuje, prowadzi działalność czy jest ubezpieczona przy mężu, itp. To w końcu jej wola wyboru... w drugą stronę jeśli ktoś chce składki to oczywiście weryfikujemy inne opcje...
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
Re: składka wstecz przy nowym świadczeniu pielęgnacyjnym
tu nie ma czy możesz, musisz.... mamy obowiązek składkowy jak osoba nie ma innego tytułu, nieważne czy chce czy nieMONSKO pisze: 23 kwie 2025, 14:30 czy ja mogę się cofnąć ze składkami do grudnia i na jakiej podstawie?
Oprócz składka wstecz przy nowym świadczeniu pielęgnacyjnym - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Becik, wniosek o macierzyński w KRUS
z wniosku czy z przedłużki płacić kwiecień
UMORZENIE ODSETEK
wydłużenie okresu świadczenia rodzicielskie
ojciec zmarł , pobierał zp na syna co z decyzją TOM
świadczenie pielęgnacyjne stare i nowe zasady
ŚP - stare jak robicie
Czy żądać zwrotu od banku?
czyste powietrze - weryfikacja
Nadpłacona skladka w KRUS we wcześniejszych latach
świadczenie rodzicielskie- wydłużenie okresu pobierania
czy stare ŚP? - wyrok sądu w sprawie punktu 7 - wniosek z maja 2023