mam pytanie do osób, które obsługują program sygnity : chodzi mi o składkę 90-dniową którą otrzymują niektórzy nasi podopieczni a konkretnie jak w programie ją zaznaczacie, czy robicie decyzję itp.
Pytam bo w katalogu -rodzaje świadczeń - nie ma takiej składki, są mianowicie:
- składka na ubezpieczenie zdrowotne dla osoby bezdomnej, z którą ośrodek ma zawartą umowę o wychodzeniu z bezdomności
- składka na ubezpieczenie zdrowotne za dziecko nie objęte ubezpieczeniem z innego tytułu
- składka na ubezpieczenie zdrowotne dla osoby objętej indywidualnym programem zatrudnienia socjalnego
- składka na ubezpieczenie zdrowotne za osoby bezrobotne, z którymi zawarto kontrakt socjalny
sprawa wygląda tak: młody, pracujący dorywczo Pan trafił do szpitala, nie jest zarejestrowany u PUP, nie ma i raczej nie będzie miał (na chwilę obecną) ubezpieczenia, więc wydajemy decyzję o objęciu ubezpieczeniem. zastanawiam się pod co mogę go podczepić - bezdomnym nie jest, dzieckiem również, kontraktu socjalnego nie było, programu o zatrudnieniu socjalnym też nie było. Może ktoś miał podobny przypadek...będę wdzięczna za pomoc