skłądki zdrowotne
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
skłądki zdrowotne
Kobieta ma u nas ŚWIADCZENIE PIELĘGNACYJNE na dziecko. Mąż podjął zatrudnienie i zgłosił ją do ubezpieczenia u siebie w pracy od 20.02.2017. I w takim przypadku w jakiej kwocie składki zdrowtne mamy odprowadzić za Panią ?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: skłądki zdrowotne
Mieliście takie przypadki?
- Sipera
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
- Kontakt:
jak Pan podjął pracę i zgłosił rodzinę do siebie do ubezpieczenia Ty kobietę wyrejestrowujesz
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ale do 20.02.2017 to my mieliśmy obowiązek odprowadzania składek zdrowotnych więc w jakiej kwocie za tą Panią odprowadzić do zus składkę zdrowotną?
- Sipera
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
- Kontakt:
moim skromnym zdaniem od podstawy czyli 1406,00. Składki zdrowotnej nie dzielisz
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a może 1406 podzielona prez 28 dni lutego pomnożone przez 19 dni i od tej kwoty 9%skladki zdrowotnej
- Sipera
- Starszy referent
- Kontakt:
Obowiązkowi ubezpieczenia zdrowotnego podlegają: osoby pobierające świadczenie pielęgnacyjne, przyznane na podstawie przepisów o świadczeniach rodzinnych, niepodlegające obowiązkowi ubezpieczenia zdrowotnego z innego tytułu;
Art. 79.
1. Składka na ubezpieczenie zdrowotne wynosi 9% podstawy wymiaru składki, z zastrzeżeniem art. 82 i 242.
2. Składka jest miesięczna i niepodzielna
Podstawą wymiaru składek na ubezpieczenie zdrowotne dla: osób, o których mowa w art. 66 ust. 1 pkt 28a, jest kwota odpowiadająca wysokości świadczenia pielęgnacyjnego przysługującego na podstawie przepisów o świadczeniach rodzinnych;
Przysługuje się kobiecie za luty 1406 ? to od tej kwoty składka
Art. 79.
1. Składka na ubezpieczenie zdrowotne wynosi 9% podstawy wymiaru składki, z zastrzeżeniem art. 82 i 242.
2. Składka jest miesięczna i niepodzielna
Podstawą wymiaru składek na ubezpieczenie zdrowotne dla: osób, o których mowa w art. 66 ust. 1 pkt 28a, jest kwota odpowiadająca wysokości świadczenia pielęgnacyjnego przysługującego na podstawie przepisów o świadczeniach rodzinnych;
Przysługuje się kobiecie za luty 1406 ? to od tej kwoty składka
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
czyli tak czy tak za luty musze pełną skladke odprowadzić
Oprócz skłądki zdrowotne - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Szkolenie
utrata i uzysk zmiana kwoty zł za zł
nieszczęsna renta, emerytura:(
stypendium papieskie
Czy mogę prosić pracownika socjalnego o wywiad ?
Elmer, ewalu, kb i inni
GOSPODARSTWO ROLNE
do biegłych w postępowaniach wyjaśniających
zas. piel. od kiedy
alimenty a rodzinne
alimenty
Czy liczyć?
Wzór postanowienia o odmowie wszczęcia postepowania
Sprawa w SKO i informacja o podjęciu pracy za granicą
nienależne świadczenie- same odsetki
wzór decyzja umarzająca w sprawie nienależnie pobranych świa