skłądki zus za świadczeniobiorców
-
- Stażysta
- Zajmuję się: kdr ops
- Kontakt:
Re: skłądki zus za świadczeniobiorców
JAKI LICZE TO MI WYCHODZI ZE KOREKTY OD 2018 ROKU, CZY MOZE MNIE KTOS WSPOMÓC PIERWSZY RAZ MAM TAKI PRZYPADEK, I POMÓC MI WYLICZYC DATE OD KIEDY MA ROBIC KOREKTE
-
- Stażysta
- Kontakt:
na dzień 28 luty 2020 - wychodzi mi łącznie 21 lat 3 mce 6 dni - czyli od 28 lutego cofam sie z korektami i wychodzi mi że do 22 listopada 2018 powinna miec płacone składki , czyli od 23 listopada powinnam mieć korekte , czy dobrze , Prosze mnie ktoś sprawdzic
-
- Stażysta
- Kontakt:
czy ktoś mi może pomóc i sprawdzić moje wyliczenie
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA/ŚW/ŚR/ŚP
- Kontakt:
My się męczymy z wyliczeniami a to i tak nie ma sensu, bo osoba która osiągnie wiek emerytalny i tak nie składa wniosku do ZUS o ustalenie emerytury, bo się nie opłaca.
Emerytura będzie niższa niż świadczenie pielęgnacyjne i dlatego wniosku o ustalenie emerytury nikt nie składa i dalej pobiera świadczenie pielęgnacyjne. To po co płacić im składki ????
Czas na zmianę zapisu ustawy, że świadczenie pielęgnacyjne nie przysługuje z chwilą "osiągnięcia wieku emerytalnego" i wtedy osoba chcąc mieć kasę złoży wniosek do ZUS o ustalenie emerytury.
Wiem, że zaraz będzie "larmo" bo pogorszyły się jej warunki materialne, ale przecież każdemu pogarszają się z chwilą przejścia na rentę czy emeryturę.
Osoba sama ze swoich dochodów składki nie opłaca więc raczej nie powinna mieć wyboru, czy przechodzi na emeryturę czy nie.
Emerytura będzie niższa niż świadczenie pielęgnacyjne i dlatego wniosku o ustalenie emerytury nikt nie składa i dalej pobiera świadczenie pielęgnacyjne. To po co płacić im składki ????
Czas na zmianę zapisu ustawy, że świadczenie pielęgnacyjne nie przysługuje z chwilą "osiągnięcia wieku emerytalnego" i wtedy osoba chcąc mieć kasę złoży wniosek do ZUS o ustalenie emerytury.
Wiem, że zaraz będzie "larmo" bo pogorszyły się jej warunki materialne, ale przecież każdemu pogarszają się z chwilą przejścia na rentę czy emeryturę.
Osoba sama ze swoich dochodów składki nie opłaca więc raczej nie powinna mieć wyboru, czy przechodzi na emeryturę czy nie.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: śr
- Kontakt:
JeśLi tAk wyszło z wyliczeń , to dobrze.My korzystamy z kalkulatora dat (GOFIN).
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Nie cofasz się ze składkami, przecież nie będziesz ich zwracać. Masz pismo po którym zaprzestajesz opłacania składek. Co kobieta ma na górkę to Jej.
-
- Stażysta
- Kontakt:
KALKULATORA GOFIN ALE JAKIEGO ?
-
- Stażysta
- Kontakt:
Nie cofasz się ze składkami, przecież nie będziesz ich zwracać. Masz pismo po którym zaprzestajesz opłacania składek. Co kobieta ma na górkę to Jej.
Te resa
Stażysta
Od: 15 mar 2019, 9:51
Zajmuję się: ŚR
NIE ROZUMIEM, CZYLI NIE MAM ROBIC KOREKTY ZA CZAS KIEDY JUZ NIE POWINNIŚMY OPŁACAĆ ZA TE PANIA SKŁADEK ?
Te resa
Stażysta
Od: 15 mar 2019, 9:51
Zajmuję się: ŚR
NIE ROZUMIEM, CZYLI NIE MAM ROBIC KOREKTY ZA CZAS KIEDY JUZ NIE POWINNIŚMY OPŁACAĆ ZA TE PANIA SKŁADEK ?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: śr
- Kontakt:
Korzystamy z kalkulatora dat.I oczywiście cofasz się ze składkami.Robisz korektę, a w systemie nienależnie pobrane skł.ZUS.Ale petentka tego nie zwraca, tylko tak trzeba zrobić, żeby zwrot naciągnął się na listĘ ZUS.
-
- Stażysta
- Kontakt:
ROZUMIEM, zrobie korekty i wystapimy do zus o zwrot składek nadpłaconych. Kalkulator dat - to np stazu pracy gofin moze być ?
A jeszcze zapytam ile lat w tył mozna sie cofac z korekta ?
A jeszcze zapytam ile lat w tył mozna sie cofac z korekta ?
Oprócz skłądki zus za świadczeniobiorców - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
pouczenie w decyzjach
świadczenie rodzicielskie ???
świadczenie rodzicielskie ???
zł za zł większa niż pełne kwoty.
czy doliczyć otrzymany FA za 2018 r. do zasiłku rodzinnego
uzyskanie dochodu a dzierżawa
8 umów zleceń szkolenie dzieci - piłka nożna
Świadczenie pielęgnacyjne a świadczenie rodzicielskie
skład rodziny
od kiedy przyznać dodatek wychowawczy
SZO????
Maturzystka o SZO
Czy Wy też musicie robić wcześniej wypłaty???
Czy Wy też musicie robić wcześniej wypłaty???
Uzysk z działalności a COVID
złotówka za złotówkę